Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Organisatiewijziging bij Wolter & Dros

Kort geleden hebben jullie van Wolter & Dros een mededeling gehad, dat mogelijk ongeveer 300 arbeidsplaatsen verloren gaan. Veel mensen met een tijdelijk contract zijn de dupe.

Veranderingen
Wolter & Dros wil de vaste werknemers zoveel mogelijk in dienst houden. Daarvoor zul je soms wel op een andere functie geplaatst moeten worden. En daarvoor is dan misschien ook scholing nodig. Of je krijgt een andere standplaats.

Vakbonden
Wolter & Dros heeft deze voorgenomen reorganisatie niet gemeld bij de vakbonden. Daar zijn we als vakbonden boos over. Het gaat hier om een forse inkrimping van het personeelsbestand. Nadat we het bericht van onze leden hebben gehoord, hebben wij Wolter & Dros gebeld en een mail gestuurd waarin we om uitleg vroegen.

Gisteren heeft Wolter & Dros ons teruggebeld en uitleg gegeven over de voorgenomen reorganisatie. We hebben hen gevraagd om ons zo spoedig mogelijk uit te nodigen voor een gesprek op basis van artikel 9 cao installatietechniek.

Wat kan CNV Vakmensen voor jou doen?

Wolter & Dros nodigt de vakbonden op korte termijn uit voor een uitgebreid gesprek. De vakbonden CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten willen dan praten over de gevolgen voor jou. Wil je je omscholen? Wat zijn dan de faciliteiten? Standplaatswijziging: hoe zit het met reistijd en reiskosten? We willen een objectieve plaatsingsprocedure. En voor degenen die toch ontslagen worden, willen we begeleiding naar nieuw werk en een schadeloosstelling.

Sociaal plan
Wolter & Dros zegt al een sociaal plan te hebben afgesloten met de ondernemingsraad. We zullen dat sociaal plan lezen en bekijken of dat plan nog verbetering behoeft. We hebben Wolter & Dros erop gewezen dat CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten niet gehouden zijn aan een sociaal plan dat met COR of een andere instantie is afgesproken. Zodra het gesprek is geweest, zullen wij jullie nader informeren en ook ledenvergaderingen houden.

Informatie
Een CNV folder over reorganisatie kunt u opvragen via het secretariaat 023-5684670.

Roel Riezen CNV Vakmensen
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid