Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Onrust bij LCC

Diverse werknemers werkzaam bij LCC hebben aangegeven zich zorgen te maken over de toekomst, hun werkgelegenheid. Er is onrust onder de medewerkers en diverse medewerkers hebben bij ons aangegeven dat er diverse ontwikkelingen zijn, waardoor zij de toekomst met grote zorgen tegemoet te zien.

Recent hebben werknemers van een afdeling binnen LCC te horen gekregen dat LCC geen werk meer voor hen heeft en er ook geen vervangende passende werkzaamheden zijn, aldus LCC. Deze medewerkers, die lid zijn van ons, worden nu juridisch bijgestaan.

Wij hebben deze week een bericht aan het management van LCC gestuurd en aangegeven dat wij overleg willen voeren met LCC over het voorgenomen ontslag van deze groep medewerkers. De Cao metaaltechniek/installatietechniek is van toepassing op LCC. In deze cao zijn artikelen opgenomen waarin is opgenomen dat wanneer er sprake is van inkrimping van de werkgelegenheid, er overleg met de vakorganisaties dient plaats te vinden. Wij wachten nog op een uitnodiging van het management van LCC om dit overleg te starten. Indien wij niet binnen afzienbare tijd een uitnodiging ontvangen zullen wij, met gebruikmaking van de mogelijkheden opgenomen in de cao, een dergelijk overleg tot stand brengen.

Daarnaast willen wij met het management van LCC in overleg treden over de actuele situatie binnen LCC en de toekomstverwachtingen.

Wij houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Eric Aarts
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 25
E: e.aarts@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid