Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Ondernemingsbeleid binnen Radio Holland

Dinsdag 21 november 2017 hebben wij als gezamenlijke vakorganisaties FNV Metaal, CNV Vakmensen en de RMU overleg gehad met jullie directie (Erik van der Noordaa) over het ondernemingsbeleid binnen Radio Holland. Radio Holland is een onderdeel van de RH Marine Group.

Tot de RH Marine Group behoren ook Van Berge Henegouwen Installaties, Aerius Marine en Koninklijke Dirkzwager. 

Radio Holland
De afgelopen jaren waren lastig en roerig voor Radio Holland. De aandeelhouders en directie hebben er vertrouwen in dat het de komende tijd beter zal gaan met het bedrijf. Radio Holland focust zich op een gezonde toekomst. Er is een nieuwe structuur gekomen met vier regio’s en vier directeuren. Een nieuw ERP-systeem wordt geïmplementeerd. Wereldwijd werken er 770 werknemers bij Radio Holland, waarvan in Nederland ongeveer 200 werknemers. De Directie meldt ons dat de komende periode vooral gefocust zal worden op het verbeteren en versterken van de processen. En uiteraard ook veel focus op de markt en op de klanten. We hopen natuurlijk dat het beter zal gaan de komende tijd. Met jullie directie zullen wij twee keer per jaar periodiek overleg hebben over de gang van zaken binnen het bedrijf. 

Cao Metaal en Techniek
Het afgelopen jaar is er een nieuwe cao afgesproken. Die cao loopt tot 31 mei 2019. In januari 2018 volgt nog een loonsverhoging van 0,35% en in juli een verhoging van 1,75%. Er is een afspraak gemaakt over het zogenaamde generatiepact. Deze regeling gaat in per 1 januari 2018. Werknemers vanaf 62 jaar kunnen dan, als ook de werkgever ermee instemt, korter gaan werken. Dit tegen iets minder loon en volledige pensioenopbouw. Kort gezegd, 60-80-100, 70-85-100 of 80-90-100. Doel van de regeling is dat werknemers door korter te werken, fysiek gezond tot aan de pensioendatum door kunnen gaan. Daarnaast maken zij ruimte om jongere werknemers aan te kunnen nemen. Het reglement van deze regeling is begin december gereed.

Begin januari 2018 organiseren wij voorlichtingsbijeenkomsten. We doen dit op 11 januari in De Rustburcht in Rotterdam-Zuid. Meer informatie over het Generatiepact Metaal vind je hier. Hebben jullie vragen en of opmerkingen, mail of neem dan contact op met mij op. 

Zouden jullie voor onze administratie willen aangeven of jullie werkzaam zijn bij Radio Holland of RH Marine, via l.bezemer@cnvvakmensen.nl?

We wensen jullie fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2018.

Loes Bezemer-Videler
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 30 00 36 07
E: l.bezemer@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid