Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Onderhandelingen lopen moeizaam bij Wolter & Dros

In december hebben wij een eerste overleg gehad over een nieuw sociaal plan. Uit het voorstel van de werkgever bleek al dat Wolter & Dros veel verslechteringen wil doorvoeren.

Zo waren veel onderdelen uit het oude plan geschrapt en was de ontslagvergoeding ook veel lager dan in het vorige sociaal plan.
De gezamenlijke vakbonden hebben hierover hun verontwaardiging uitgesproken. Wij vinden het onacceptabel dat, wanneer een werknemer van Wolter & Dros op 31 december ontslagen wordt, hij nog een goede ontslagvergoeding meekrijgt en als een collega van hem op 1 januari wordt ontslagen, dan moet die een veel slechtere regeling accepteren. Het verschil tussen het oude sociaal plan en de voorstellen van Wolter & Dros is veel te groot. Wij willen niet alleen maar praten over verslechteringen, wij willen ook praten over verbeteringen zodat werknemers van Wolter & Dros die ontslagen worden een goede ontslagvergoeding meekrijgen en daarnaast begeleid worden in het vinden van ander werk.
Afgelopen week hebben wij opnieuw met Wolter & Dros om de tafel gezeten en toen bleek dat Wolter & Dros slechts bereid is om een aantal zaken dat eerder geschrapt waren terug in het plan te zetten en te praten over verbeteringen in het van werk naar werk helpen van ontslagen medewerkers. De voorstellen over de ontslagvergoeding bleven echter keihard staan. Daarop zijn de onderhandelingen afgebroken.

Hoe nu verder?
Wolter & Dros is nog niet klaar met reorganiseren, het is niet onwaarschijnlijk dat de komende maanden nog meer werknemers ontslagen worden. Dus een goed sociaal plan is ontzettend belangrijk! Over twee weken hebben wij een overleg vanuit artikel 9 van de cao, in dit artikel staat kortweg dat de werkgever eerst met de vakbonden moet overleggen over de sociale gevolgen. Na dit overleg zullen we weten of Wolter & Dros bereid is om meer te doen dan alleen maar verslechteringen voorstellen. Als dat niet zo is, dan hebben we jullie, de leden van de gezamenlijke vakbonden, en jullie collega’s hard nodig om te laten zien dat we hier niet zomaar mee akkoord gaan. Hieronder vertellen we wat je nu al kunt doen en laat ons weten dat je het hier niet mee eens bent! Wolter & Dros noemt zichzelf een goede werkgever, daar hoort ook een goed sociaal plan bij dat recht doet aan de mensen die worden ontslagen.

Wat kan jij nu doen?
Ook nu kun jij al wat doen: verspreid dit pamflet onder je collega’s en als je meer wilt  weten of je wilt dat wij een keer langskomen op de bouwplaats of je kantoor om met jou en je collega’s in gesprek te gaan dan doen we dat graag. Zoals we eerder in de nieuwsbrief al schreven gaan we ook door met de regiobijeenkomsten, in de volgende nieuwsbrief vind je de data. Wil je dat niet afwachten en wil je ons toch spreken? Bel of mail ons!

Klazina Tulner 
Bestuurder CNV Vakmensen
k.tulner@cnvvakmensen.nl 
tel.: 06 22486274

 


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid