Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Nieuws voor de leden werkzaam bij Croonwolter&dros

De afgelopen tijd hebben jullie regelmatig nieuwsbrieven ontvangen van CNV Vakmensen samen met FNV Metaal. Ditmaal een nieuwsbrief van CNV Vakmensen alleen. Onderstaand kunnen jullie lezen wat de reden is van deze brief.

Wijziging van bestuurder
De afgelopen jaren heeft Loes Bezemer-Videler vanuit CNV Vakmensen de belangen van jullie, leden van CNV Vakmensen en werkzaam bij Croonwolter&dros, behartigd. Loes is per 1 januari als eerste onderhandelaar voor de Cao Metalektro (groot metaal) actief. Deze wijziging in haar werkzaamheden heeft er toe geleid dat zij niet langer jullie belangenbehartiger is. De nieuwe vertegenwoordiger vanuit CNV Vakmensen is Piet Verburg. Zijn gegevens treffen jullie onder deze brief aan.

Kadergroep
De afgelopen maanden zijn wij bezig geweest met het opzetten van een kadergroep. Een kadergroep is een stel collega’s van jullie die een actievere rol vanuit CNV Vakmensen willen spelen. Jullie als werknemers horen en zien veel meer dan de vakbondsbestuurders. Voor de vakbondsbestuurders is het dus ook van groot belang om een groep actieve en enthousiaste leden binnen een bedrijf te hebben. De afgelopen week zijn wij voor de eerste keer bij elkaar gekomen en hebben een goed gesprek met elkaar gevoerd. Talloze punten zijn aan bod gekomen.
De afspraak is gemaakt om met enige regelmaat als kadergroep bij elkaar te komen. Ook is de afspraak gemaakt om te zoeken naar meer enthousiaste leden die mee willen praten en mee willen doen. De eerstkomende vergadering zal plaatsvinden op dinsdag 15 mei vanaf 18.00 uur. De locatie zal Nieuwegein of Utrecht worden. Wil je mee doen, meld je dan aan: p.verburg@cnvvakmensen.nl

Directie-overleg
In de gezamenlijke nieuwsbrieven hebben jullie kunnen lezen dat er nogal eens punten zijn die bij Croonwolter&dros spelen waar de vakbonden hun vraagtekens bij zetten. Uit een correspondentie tussen directie en vakbonden wordt duidelijk dat er verschil van inzicht is op punten als scholing, niet betaalde studie-uren, het eenzijdig opzeggen van de WIA-aanvullingsverzekering, de harmonisatie van handboeken en de toepassing en verlenging van het sociaal plan.

Donderdag 5 april staat een overleg gepland waarbij vakbonden en directie een aantal van deze punten zullen bespreken. Vanuit CNV Vakmensen zullen Loes en Piet deelnemen aan het overleg. Na dat overleg zullen wij jullie informeren over de uitkomst van de bespreking. Jullie lezen, er gebeurt veel en daar willen wij jullie over informeren en wij willen vooral ook interactief met jullie in gesprek.

Wil je meedenken of heb je vragen of opmerkingen, laat dit ons weten: p.verburg@cnvvakmensen.nl

Tot zover deze nieuwsbrief.

Piet Verburg
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 66 73 94
E: p.verburg@cnvvakmensen.nl

&

Loes Bezemer-Videler
Bestuurder CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid