Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Nieuws CroonWolter&Dros

Addendum of arbeidsovereenkomst niet tekenen? ...... dan verantwoording afleggen!!

Wij hebben berichten vernomen dat medewerkers die nog geen nieuwe arbeidsovereenkomst of addendum hebben ondertekend dringend worden verzocht dit wel te doen en anders aan te geven wat de redenen zijn waarom men niet tekent.

Het is en blijft een eigen keuze om wel of niet de arbeidsovereenkomst of addendum te tekenen. Jouw werkgever heeft immers in een stroomschema 3 opties gegeven, waarvan de derde optie ook bestaat uit het niet ondertekenen van één van de twee documenten. Dit betekent dat het arbeidsvoorwaardenpakket van Croon of Wolter & Dros en jouw oorspronkelijke arbeidsovereenkomst van toepassing blijft.

Laat je dus ook niet onnodig onder druk zetten dat je moet tekenen. Je hebt immers zelf de keuze en bent geen verantwoording schuldig waarom je wel of juist niet tekent! De vakbonden zijn nog steeds van mening dat zaken nog ‘rammelen’ rondom het nieuwe Personeelshandboek en de nieuwe arbeidsovereenkomsten. Uiteindelijk bepaal je zelf of je het nieuwe Personeelshandboek (addendum) of alleen de arbeidsovereenkomst tekent of dat je de huidige opgebouwde rechten wilt behouden. Het siert de organisatie niet om je als werknemer vrije keuzes te geven en je na afloop van je keuze onder druk te zetten om je keuze te verantwoorden!

Laatste stand van zaken cao Metaal & Techniek
De onderhandelingen over de nieuwe cao Metaal&Techniek lopen nog niet zoals gewenst. Zie bijgaand ons laatste pamflet hierover: Nieuwsbrief en geef een reactie op www.jeachterban.nl/metaaltechniek

De volgende onderhandelingen staan gepland op 8 mei en 21 mei. Per 1 juni loopt de oude cao af. Als de onderhandelingen in mei niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd, dan zal er dus verdere actie worden gevoerd. De leden bij CroonWolter&Dros vragen wij om actief de collega’s te blijven informeren over de stand van zaken. Mogelijk dat wij nog een beroep op jullie gaan doen als het tot acties gaat komen!

Pensioenstaking 29 mei
Zoals wij jou in de laatste nieuwsbrief al berichten en jij mogelijk ook via de media hebt begrepen, is er onenigheid over de pensioenen en de AOW tussen de bonden, de werkgevers en de overheid. Op 18 maart is er al een landelijke stakingsdag geweest en om de druk te laten voelen is er voor 29 mei opnieuw een landelijke staking georganiseerd. Voor iedere werknemer, jong én oud, is het van belang dat er afspraken worden gemaakt over de toekomstige pensioenen, maar ook over de (on)mogelijkheid om door te werken tot je er bij neervalt. Houd daarom jouw mailbox in de gaten over de informatie over de staking. We zien jou en jouw collega’s graag op 29 mei!

Heb je vragen of opmerkingen laat het ons weten!

Piet Verburg
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 66 73 94
E: p.verburg@cnvvakmensen.nl

Kom op 29 mei in actie voor een goed pensioen.
Kijk op www.cnvvakmensen.nl/pensioenactie en meld je vandaag nog aan!
Als je komt, zorgen wij voor een treinkaartje.

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid