Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

LEDENVERGADERING LEDEN AJAX CHUBB VAREL

De onderhandelingen voor de cao Metaal en Techniek en Metalektro zijn mislukt doordat de werkgevers-organisaties veel te weinig loonsverhoging voorstellen.

Bovendien te laat in een cao, met een te lange looptijd. Het “voorstel” van de werkgevers levert gemiddeld 0,3% loonsverbetering per volle 12 maanden op. De werkgevers bieden welgeteld 1% voor een cao die 20 maanden moet duren! Vakbonden willen een cao van 12 maanden met 2,5% loonsverhoging direct aan het begin, zodat de loonsverbetering ook 2,5% is. Ook willen de werkgevers verslechteringen onder het mom van de crisisdoorvoeren. Seniorendagen? Als het aan de werkgevers ligt krijg je hier pas recht op vanaf 60 jaar. Overwerk? Gewoon verplicht overwerken tot je 60e vinden de werkgevers. De sector aantrekkelijk maken voor jongeren? Hoeft niet, de sector is al aantrekkelijk genoeg volgens de werkgevers.

 

De Bonden willen structureel overwerken beperken en minimum-eisen stellen aan consignatie. Elke oproep moet overwerk zijn, vanaf het moment van oproep, minimaal 30 minuten en betere rustperiodes bij consignatie in de nacht. Volgens de werkgevers is dat allemaal niet nodig. Wat de werkgevers werkelijk willen is dat ze werknemers zo flexibel mogelijk willen inzetten. Het principe van ‘ U vraagt en wij draaien’. Kennelijk denken de werkgevers dat ze nu met de crisis ‘goede zaken’ kunnen doen. Het is werkelijk te gek voor woorden.

 

Op 21 juni 2013 is bij metalektro en metaal & techniek bedrijven door werkonderbrekingen en staking het signaal gegeven dat er een fatsoenlijke cao moet komen met loonsverhoging en zonder verslechteringen. Tot nu toe blijven de werkgeversorganisaties Oost-Indisch doof. Uit contacten met onze leden werkzaam bij Ajax Chubb Varel blijkt dat er behoefte is aan overleg.

 

Wij nodigen u daarom uit voor een overleg op:

 

Woensdag 4 september 2013

Plaats: Regiokantoor CNV Vakmensen,            

 Zonnedauw 30, 9202 PA  Drachten

Aanvang: 20.00 uur

 

In de vergaderingen wordt de cao situatie besproken. Er is verder ruime gelegenheid tot het stellen van vragen specifiek gericht op Ajax Chubb Varel. Wij rekenen op jullie komst. Eventuele nog niet georganiseerde leden zijn bij dit overleg van harte welkom.

 

 

Wilko van Niejenhuis

E: wvanniejenhuis@cnvvakmensen.nl

M: (06) 51 60 20 17

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid