Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Ledenvergadering bij Engie Services West Industrie

Onzekerheid over de toekomst van de shop, ontbreken van werkoverleg en angst voor represailles van het management bij kritiek. Het waren de verontrustende uitkomsten van een in maart door de vakbonden georganiseerde bijeenkomst voor werknemers van ESWI.

Die opbrengsten zijn door CNV Vakmensen en FNV Metaal verder opgepakt. Het leidde eind april tot een gesprek met de nieuwe directeur, waarin de heer Van Vliet heeft toegezegd om de genoemde problemen in rechtstreeks contact met de medewerkers van ESWI te gaan bespreken.

Die bijeenkomst van directie en medewerkers vond 17 mei plaats en uit de reacties die we hebben gekregen maken we op dat velen het een goede bijeenkomst vonden. Waar het nu op aankomt is de uitvoering van toezeggingen.

Vinger aan de pols

In de concrete uitvoering zit ‘m vaak de kneep. Zoals het kan gaan met afspraken en toezeggingen kunnen ze door de waan van de dag op de achtergrond raken. En dat is niet wat we willen. Van iedereen wordt een actieve bijdrage verwacht om het gesprek binnen de onderneming verder op gang te brengen. Dat geldt natuurlijk voor werknemers, maar zeker niet in de laatste plaats heeft het management hierin een grote verantwoordelijkheid. Daarbij houden CNV Vakmensen en FNV Metaal de vinger aan de pols.

Daarom organiseren we een bijeenkomst voor leden van CNV Vakmensen en FNV Metaal. Die bijeenkomst zal worden gehouden op:

Datum: donderdag 14 juni
Aanvang: 16:00 uur
Locatie: Kantine Centrale Prefabricage (Donker Duyvisweg, Dordrecht)

Daar bespreken we de stand van zaken en vooral kijken we of de afspraken, die tot nu toe zijn gemaakt, in de praktijk al kunnen worden ervaren.

Graag ontmoeten we je daar.

Piet Verburg
Bestuurder
M: 06-51667394
E: p.verburg@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid