Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Juridisch spreekuur boventalligen Ricoh

Afgelopen week heeft jullie werkgever bekend gemaakt wie er boventallig is. Spijtig als je te horen hebt gekregen dat je boventallig bent. Er breekt dan een spannende en vervelende tijd aan. Uiteraard wil CNV Vakmensen er voor jullie zijn en jullie waar mogelijk begeleiden.

Met CNV-leden, woonachtig in het oosten en noorden van het land besprak CNV Vakmensen de mogelijkheid om je beëindigings- c.q. vaststellingsovereenkomst te laten controleren door een jurist. 

Op dinsdag 14 februari spreekt de jurist mevrouw mr. M. van Wijk van CNV Vakmensen graag met je over je beëindigingsovereenkomst. Dit gesprek vindt plaats op het CNV kantoor in Apeldoorn. Adres: Ovenbouwershoek 9, 7328 JH Apeldoorn.
Mevrouw Van Wijk bespreekt dan de documenten met je en je kunt vragen stellen. Gemiddeld heeft zij 15 tot 20 minuten per persoon nodig om tot een goed advies te komen en zo nodig je vragen te beantwoorden. Daar maken we een rooster voor, zodat iedereen zo’n 20 minuten heeft. Je kunt naar het volgende emailadres de tijdstippen mailen waarop je de 14de kan: secretariaatcollectief@cnvvakmensen.nl 

Voor wie
Als je van Ricoh een beëindigings- c.q. vaststellingsovereenkomst hebt ontvangen en je wilt dat CNV Vakmensen deze controleert (bijvoorbeeld of de juiste opzegtermijn in acht is genomen, de ontslagvergoeding correct is berekend etc.), dan is onze juriste, mevrouw mr. M. van Wijk je graag van dienst. Ik adviseer jullie deze dienstverlening van CNV Vakmensen aan te grijpen. Ook als je een andere passende functie bij Ricoh hebt aangeboden gekregen en je twijfelt, kun je contact opnemen met mevrouw Van Wijk. Ook niet CNV-leden zijn welkom. In het sociaal plan zijn daar voorzieningen voor afgesproken. Geef a.u.b. aan dat je geen lid bent, dan bespreken we van tevoren de mogelijkheden. 

Om de beëindigings- c.q. vaststellingsovereenkomst te kunnen controleren, heeft mevrouw Van Wijk de volgende stukken / informatie van je nodig (stuur deze a.u.b. ruim van tevoren toe naar het emailadres: m.vanwijk-vandenberg@cnvvakmensen.nl

 • De vaststellingsovereenkomst die je van Ricoh ter ondertekening hebt overgelegd gekregen.
 • Kopieën van je laatste drie loonstroken.
 • Als je via een uitzendbureau of detachering bij Ricoh bent begonnen met werken en daarna binnen drie maanden bij Ricoh in dienst bent getreden, geef dan aan wanneer (datum) je bent begonnen te werken voor Ricoh als uitzendkracht / gedetacheerde.
 • Als er sprake is van arbeidsongeschiktheid, een gedeeltelijke WAO-uitkering, OR-lidmaatschap of andere bijzonderheden, geef dit dan aan.
 • Je telefoonnummer en e-mailadres.

Controleer ook zelf of je naam, adres, geboortedatum, functie etc. correct in de vaststellingsovereenkomst zijn opgenomen. 

Niet uit het oosten
CNV leden uit andere delen van het land zijn ook welkom natuurlijk. Omdat er onder een grotere groep leden in het oosten en noorden van het land de behoefte ontstond om met een CNV jurist te spreken, organiseren we het spreekuur in Apeldoorn. Als je uit een ander deel van Nederland komt en je documenten wil laten controleren door mevrouw Van Wijk, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Dan ben je natuurlijk welkom in Apeldoorn. Wellicht is het praktischer om je documenten per mail op te sturen naar haar. 
Mochten er collectieve vragen uit de gesprekken voortkomen, dan legt de heer Baselmans contact met Ricoh. 

Tot slot, de contactgegevens van mevrouw Van Wijk, voor het geval dat:
CNV Vakmensen, Postbus 2525, 3500 GM Utrecht
Telefoon: 030 - 751 1608
Fax: 030 - 751 16 09
E-mail: m.vanwijk-vandenberg@cnvvakmensen.nl

Mede namens mevrouw Van Wijk,

Arjan Baselmans,
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 4782 6869
E. a.baselmans@cnvvakmensen.nl 


P.S. Hoe staat ons land er volgens jou voor? Waar maak jij je druk over en welke oplossingen zie jij? Meld je snel aan voor een van de bijeenkomsten in jouw regio: www.cnvvakmensen.nl/destaatvannederland
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid