Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Hogenboom Telecom failliet

Donderdag 7 maart heeft het Hof Hogenboom Telecom (eerder Nacap Telecom geheten) in hoger beroep alsnog failliet verklaard. Hierbij is mr. C de Jong te Utrecht aangesteld als curator.

11 maart 2013 hebben wij met hem al een overleg gehad. Het valt lastig om te zeggen maar in de huidige situatie zijn wij blij dat het faillissement alsnog uitgesproken is. We zullen het één en ander uitleggen.

Faillissementsuitkering
Gezien de bijzondere situatie hebben Hogenboom Telecom, het UWV en de vakbonden in gezamenlijk overleg ervoor gezorgd dat al op 6 maart 2013 een faillissementsbijeenkomst is georganiseerd. Gezien deze snelheid, met dank aan het UWV, kan het UWV op korte termijn tot een eerste uitkering komen. Dit is voor u van belang omdat de schoorsteen ook moet roken. Helaas was ikzelf daar pas laat aanwezig, de meeste waren al weg, omdat ik eerder een rechtszaak had in Rotterdam. Gelukkig heeft de collega van het FNV het één en ander voor me overgenomen.

Opzegging
Inmiddels heeft u een brief van Hogenboom gekregen over de datum van ontslag op basis van de ontslagvergunning. De curator zal u, nu het faillissement daar is, een nieuwe opzegging sturen en daarin staat de opzegging volgens de faillissementswet. Voor de meeste van jullie, die nog geen ander werk hebben, zal dat betekenen dat jullie een opzegtermijn hebben van 6 weken. Het UWV berekent dit zelf, daar hoeft u niets voor te doen.

Inleveren spullen Hogenboom Telecom
Nu een aantal van u al ander werk gevonden hebben en de meeste andere vrijgesteld zijn van werk moeten jullie alle spullen die je nog in bezit hebt van Hogenboom inleveren bij Hogenboom. We weten dat een aantal leden dit lastig vind, maar ook dit is een verplichting uit de faillissementswet. De curator is namelijk verplicht alle eigendommen te verzamelen en vervolgens bij de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen dan wel te verkopen zodat zoveel mogelijk schuldeisers, waaronder u (al dan niet via het UWV), betaald kunnen worden.

Gesprek met de curator
Gezien de bijzondere omstandigheden tijdens dit faillissement hebben wij op verzoek van de curator al een eerste overleg met hem gehad. De curator gaat zich nu inlezen in alle relevante stukken en zal dan moeten beoordelen of alles rondom het faillissement volgens de regels is gegaan. Wij houden u op de hoogte van onze vervolg overleggen. 

Nieuwe partners KPN
De meeste van u waren en zijn niet gelukkig met de situatie zoals die is ontstaan. Echter als we nu terug kijken op de procedure rondom “vrijwillige” sollicitaties bij de nieuwe partners kunnen we zeggen dat LCC zich steeds aan zijn woord heeft gehouden. Duidelijke communicatie, goede contracten, cao Metaal en Techniek en een salaris wat aan de bovenkant van de genoemde bandbreedte lag. Met Schuuring hebben we de nodige moeite gehad. Tijdens de bijeenkomsten wilde ze al geen duidelijkheid geven, tijdens de individuele gesprekken gaven ze geen duidelijkheid, het aanbod was niet duidelijk en uiteindelijk bleek u een Fase A uitzendovereenkomst met Start People aangeboden te krijgen. Dit was niet volgens afspraak!

Na veel inzet van u en ons heeft Schuuring alsnog besloten om de betrokken werknemers een “normaal” contract aan te bieden conform de afspraken die wij daarover gemaakt hebben met KPN. Wij wensen de nieuwe partners veel succes en hopen dat jullie daar nog lang kunnen werken.

Informatievoorziening
Inmiddels bestaat de groep Hogenboom medewerkers uit een bont gezelschap. Velen zijn nog in dienst van Hogenboom, andere werken inmiddels voor VWT, Schuuring of LCC en weer andere hebben inmiddels elders werk gevonden. Wij willen graag over de juiste gegevens beschikken zodat wij u van de juiste informatie kunnen voorzien. Denk ook even aan een actueel e-mailadres zodat wij snel kunnen communiceren. Ook willen wij graag weten of u bij de nieuwe partijen gesolliciteerd heeft zodat wij kunnen kijken of de nieuwe partijen en KPN zich aan de afspraken hebben gehouden. Kunt u bijgaande enquête invullen en terugsturen?

Vragen en/of opmerkingen
Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen en/of opmerkingen stuur dan een e-mail naar h.stroek@cnvvakmensen.nl of bel 06 224 521 95.

Henry Stroek
bestuurder

Downloads

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid