Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Herstructurering Dynniq Mobility

Vorige week heeft Dynniq het personeel geïnformeerd over een herstructurering van Mobility. Het is duidelijk geworden dat dit niet zonder gedwongen ontslagen zal zijn. Het gaat om maximaal 37 gedwongen ontslagen. Dat kunnen dus ook minder zijn.

De werkgever heeft ons in december geïnformeerd over deze reorganisatie. Wij hadden toen begrepen dat het om maximaal 10 gedwongen ontslagen zou gaan. Dat blijkt nu dus meer te zijn. De reden hiervoor is dat de werkgever nu aangeeft dat het om maximaal 10 gedwongen ontslagen per UWV-regio gaat. Dat hadden vakbonden niet zo begrepen.

Overleg met vakbond

De cao geeft aan dat werkgever bij ingrijpende personeelsreductie met vakbonden in overleg moet over een sociaal plan. Bij 10 is dat niet het geval maar bij 37 vinden wij dat wel van toepassing. Daarover verschillen wij van mening met de werkgever. De werkgever vind dit aantal niet ingrijpend en heeft daar overleg over gehad met de werkgeversorganisatie. Werkgever wil daar dus niet met ons over in gesprek.

Gewijzigde functies

Wij hebben ook gevraagd om inzicht te krijgen in de gewijzigde functies. Zo kunnen we kijken in hoeverre de nieuwe functiebeschrijvingen verschillen van de oude beschrijvingen. Wij kunnen dan beoordelen of mensen geplaatst kunnen worden in de nieuwe functie. Werkgever heeft aangegeven daar over na te denken.

Individuele ondersteuning

Nu wij die informatie niet hebben en werkgever niet met ons in gesprek wil over een sociaal plan, kunnen wij onze leden alleen individueel ondersteunen. Als je vragen hebt over jouw ontslag of gewijzigde functie kun je jezelf melden bij CNV Info via telefoonnummer: 030 - 751 1007. Zij zorgen dat jouw vraag bij één van onze juristen terecht komt en in behandeling wordt genomen.

We begrijpen dat dit een moeilijke tijd is voor de mensen die het treft, het geeft veel onzekerheid. We willen je veel sterkte wensen hierbij.

Als je nog vragen hebt dan kunt je contact met mij opnemen.

Klazina Tulner
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 22 48 62 74
E: k.tulner@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid