Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Grote ontslagronde bij Ricoh

Vandaag zijn jullie geïnformeerd over plannen voor een ingrijpende reorganisatie bij Ricoh. Dat komt hard aan. Voor maar liefst 245 werknemers dreigt op korte termijn ontslag.

Uit de informatie die we van Ricoh hebben gekregen, maken we op dat vooral de ondersteunende afdelingen zwaar worden getroffen: marketing, finance, HR, facilities, delivery & fulfilment). Dat betekent dat er vooral op het hoofdkantoor in 's-Hertogenbosch banen zullen verdwijnen. Maar ook in de regio zal de reorganisatie worden gevoeld.

Niet gerust

De afgelopen maanden waren we er al niet gerust op. Ik kreeg signalen van ongeruste servicemonteurs, die het werk flink zagen teruglopen. Het gonsde de laatste tijd van de geruchten over de mogelijke gevolgen. Bij Ricoh heb ik de afgelopen weken aangedrongen op duidelijkheid. Die hebben we dus nu, deels. We weten dat er een enorme reorganisatie aan komt. Maar wat dat voor iedereen persoonlijk betekent - daarover is nog veel onduidelijk. En dat is geen prettig verhaal, zo vlak voor de Kerstdagen.

Sociaal plan

De ondernemingsraad zal nu eerst advies uitbrengen over de reorganisatieplannen. Er loopt nog een sociaal plan, tot april 2017. Ricoh wil de reorganisatie voor die tijd al afronden. Mocht dat niet haalbaar blijken, dan heeft Ricoh toegezegd dat de werknemers die door deze reorganisatie hun baan kwijtraken ook na 1 april nog onder het sociaal plan vallen. Daar houden we Ricoh aan.

Media

We hebben vandaag ook een persbericht verstuurd. Onze reactie is door verschillende media opgenomen:
Vragen?

Ik kan me voorstellen dat er op dit moment veel vragen zijn. Laat het me vooral weten, hoewel ik lang niet overal een antwoord op zal hebben. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, hoor je van ons.


Arjan Baselmans
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 47 82 68 69
T: a.baselmans@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid