Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Gesprek over overname Verkerk Groep

De vakbonden CNV Vakmensen en FNV Metaal hebben op eigen verzoek op 30 mei een gesprek gehad met voormalig directeur Verkerk Groep, huidige directeur Verkerk Groep B.V. en de CEO van Vinci Energies Netherlands B.V.

In dat gesprek heeft Vinci Energies Netherlands B.V. onder meer aangegeven wat de reden is van de overname, hoe de overname is verlopen en wat de toekomstvisie is. Binnen Verkerk Groep B.V. komen er drie Business Units (BU): Verkerk Elektrotechniek, Verkerk Industrial Services en Verkerk Services Systems. Deze drie BU’s hebben allen een BU-manager en samen één directeur, te weten: Jos van Uden. 

Per 22 mei 2017 vallen Verkerk Elektrotechniek B.V., Verkerk Industrial Services B.V. en Verkerk Services Systems B.V. onder Verkerk Groep B.V. (100% dochter van Vinci Energies Netherlands B.V.). Alle ruim 200 werknemers (van Zwijndrecht en Hoevelaken) vallen per 22 mei 2017 onder Verkerk Groep B.V. en behouden alle huidige arbeidsvoorwaarden en blijven vallen onder de cao Metaal & Techniek en pensioenfonds PMT. 

Uit de financiële cijfers en ook uit de toelichting van partijen blijkt dat Verkerk Groep in zwaar weer zat. Verkerk Groep is blij met de overname waardoor de werkgelegenheid behouden blijft voor de huidige werknemers. 

Met de huidige directeur Jos van Uden is afgesproken dat er met de vakbonden periodiek overleg zal plaatsvinden. In het najaar zal er een datum geprikt worden voor een gesprek. 

Als je nog vragen heeft, dan horen wij het graag: p.verburg@cnvvakmensen.nl 

Piet Verburg
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 66 73 94
E: p.verburg@cnvvakmensen.nl 

Mede namens Elsa van der Kraats, bestuurder FNV Metaal

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid