Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Functieclassificatie bij Pranger en Rosier

Weknemers Pranger en Rosier zijn uitgenodigd voor de ledenvergadering 17 november.

De directie heeft geantwoord op de hernieuwde aanmerkingen op de functieclassificatie. Het komt er op neer dat de aanmerkingen die door de vakbonden zijn ingebracht door de directie worden afgewezen. Tijdens de ledenvergadering willen we met de vakbondsleden bespreken hoe het nu verder moet. Wat de Ondernemingsraad betreft constateert de directie met ons dat er geen kandidaten zijn die zich beschikbaar willen stellen. Tijdens de vergadering willen we met de leden bespreken op welke wijze er toch een ondernemingsraad kan komen. We zullen dan ook nog even aandacht besteden aan onderbetaling van uitzendkrachten.

Naar aanleiding van de vorige vergadering hebben wij de directie er inmiddels op gewezen, net als eerder, dat de OTIB skills tool niet bedoeld is voor functie-indeling. Functie-indeling behoort met het functieclassificatie handboek Metaal en Techniek plaats te vinden. Wij hebben geconstateerd dat de monteurs slechts delen van een functieomschrijving krijgen aangeboden. Wij hebben de directie gevraagd de monteurs (en andere werknemers) de complete functie, ontleend aan het functieclassificatie handboek Metaal en Techniek, te verstrekken en daarbij te vermelden waar die functie is ingedeeld. Als een werknemer meerdere functies uitoefent of een combinatiefunctie uitoefent moet dat volgens ons ook uit de functieomschrijvingen en daarbij behorende indelingen blijken. De werkelijke functie is maatgevend.

In de vergadering bleek dat de directie de volgende functienamen hanteert voor monteurs:
  • Leerlingmonteur
  • 1e monteur (indeling in 6)
  • Leidinggevende monteur (indeling in 8)
  • Volgens ons ontbreekt hierbij de allround monteur met indeling in 7. Wij hebben de directie gevraagd de allround monteur W en de allround monteur E toe te voegen.

In de vergadering bleek dat niemand hoger is ingedeeld, dat een aantal gelijk is ingedeeld en dat een aantal monteurs lager is ingedeeld. De reden voor lager indelen is de monteurs niet duidelijk temeer omdat hun functie niet gewijzigd is sinds de vorige indeling. Het is vervelend om te moeten constateren dat er niet veel schot zit in het functieclassificatie traject.

U bent van harte uitgenodigd voor de ledenvergadering:

Datum: maaandag 17 november 2014
Locatie: In de IJsherberg, Harddraversdijk 1 Dokkum
Tijd: 19.30 uur

Heeft u vragen dan kunt me altijd mailen of bellen. Ik zie u graag op maandag 17 november.

Frans Strolenberg - f.strolenberg@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid