Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Engie Dordrecht gesprek over prefabricage shop

Dinsdag 11 juli hebben CNV en FNV een gesprek gehad met jullie werkgever over de prefabricage shop te Dordrecht. Jullie werkgever heeft aangegeven over te willen gaan tot herstructurering naar een kleine, vaste kern van werknemers met een flexibele schil en flexibele inzetbaarheid van medewerkers.

Jullie werkgever geeft aan in de voorfase te zitten en nog niet exact te kunnen aangeven wat de visie op lange termijn is en wat de gevolgen zouden kunnen zijn. Op dit moment tot en met de zomer is er veel werk voor de shop. Werkgever wil werknemers vrijwillig vragen bij onvoldoende werk om als karweimedewerker tijdelijk aan de slag te gaan. In dat geval geldt de reisurenregeling van een karweimedewerker.

Hoe het verder zal gaan, kon de werkgever op dit moment niet aangeven en zij hebben aangegeven de vakbonden daarover nader te informeren. Bij wijzigingen kunnen er arbeidsvoorwaardelijke afspraken gemaakt moeten worden, waarbij wij vinden dat de vakbonden hier overleg moeten plegen met jullie werkgever.

De vakbonden zijn van mening dat er sprake is van een belangrijke voorgenomen wijziging in de organisatie van de onderneming en in de verdeling van bevoegdheden en werkzaamheden/taken. Hierover moet advies worden gevraagd aan de OR. Daarop heeft jullie werkgever aangegeven dat er een adviesaanvraag hierover zal worden gezonden aan de OR en ter informatie aan de vakbonden.

De vakbonden hebben ook gevraagd om jullie meer te informeren over de mogelijke wijzigingen prefabricage shop en de visie op langere termijn.

Graag verneem ik ook of jij deel uitmaakt van de Ondernemingsraad en/of jij bereid bent deel te nemen aan de CNV-delegatie op die momenten dat er overleg met jouw werkgever plaatsvindt. Reacties kun je mailen aan: a.huizinga@cnvvakmensen.nl

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op.

Maak je collega lid van CNV Vakmensen!
Wellicht kunnen jullie je nog niet-georganiseerde collega interesseren voor een lidmaatschap CNV Vakmensen. Bezoek onze website voor een lidmaatschap: https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 32
E: a.huizinga@cnvvakmensen.nl

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid