Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Elster-Instromet, onderhandelingen sociaal plan

Gisteren, 30 maart 2017, hebben CNV, FNV en De Unie voor de tweede keer onderhandeld met ElsterInstromet. Al snel na de start liep deze onderhandelingsronde uit op een teleurstelling.

Voor een dubbeltje op de eerste rang
Nadat vakbonden hadden aangegeven de overstap te maken naar de transitievergoeding, wilde Elster direct het onderste uit de kan. Het verschil tussen 1,1 keer de transitievergoeding (bod Elster) en 2,2 keer de transitievergoeding (wens vakbonden) was te groot en ook in het midden (1,6 keer transitievergoeding) eindigen behoorde volgens Elster niet tot de mogelijkheden. De wens van vakbonden zou drastisch omlaag bijgesteld moeten worden voordat Elster met ons verder wilde praten.

Elster wil voor een dubbeltje op de eerste rang. Na jaren trouwe dienst willen zij met een grijpstuiver afscheid van je nemen. Elster wil namelijk geen geld aan jou uitgeven: er is wel geld te besteden, maar er is geen budget vrijgemaakt voor een fatsoenlijk sociaal plan.

Eindbod
Vakbonden hadden er na de opmerking van Elster dan ook geen vertrouwen meer in dat deze onderhandelingen een fatsoenlijk sociaal plan zouden opleveren. Om die reden hebben wij de onderhandelingen beëindigd en Elster gevraagd een eindbod neer te leggen. Zodra wij dit eindbod hebben ontvangen, zullen wij weer een bijeenkomst organiseren. Daarover zullen wij u dan nader informeren. De verwachting is dat wij eind volgende week het eindbod zullen ontvangen.

Ik vertrouw erop jou met dit bericht voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht je echter nog vragen en/of opmerkingen hebben dan hoor ik dat graag.

Gerard van Dijk
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 20 60 18 19
E g.vandijk@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid