Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

CAO-onderhandelingen VolkerWessels Telecom

Op 4 juli jl. hebben werkgever en vakbonden een volgend overleg gevoerd over de tot standkoming van een nieuwe VolkerWessels Telecom Ondernemings cao. Het overleg is gestart met een kennismaking. Dit vanwege de komst van Wido van de Mast (algemeen directeur VolkerWessels Telecom)

en de wisseling van de vakbondsbestuurder bij CNV Vakmensen, Roel van Riezen.

Het overleg verliep constructief, waarbij uitgebreid is stilgestaan bij het onderhandelingsresultaat van 22 mei jl. De leden van de vakbonden hebben dat onderhandelingsresultaat afgewezen. De vakbonden hebben voorgesteld om twee zaken opnieuw te bespreken: een gezamenlijke intentie over duurzame inzetbaarheid, en een gepaste waardering voor het personeel omdat 2012 een goed jaar was voor het bedrijf.

De cao TI vormt de basis voor onze Onderneming cao. De onderhandelingen over de cao TI worden door andere partijen gevoerd.
In gezamenlijk overleg hebben wij besloten de uitkomst van deze onderhandelingen af te wachten en dus de voorstellen van de vakbonden op een later moment te bespreken Hiermee kunnen wij de resultaten van ons overleg samen met het resultaat uit de cao TI als totaalpakket aan medewerkers aanbieden.

Vanwege de vakantieperiode is afgesproken het overleg in september voort te zetten. Wij hopen dat tegen die tijd meer duidelijkheid is met betrekking tot de onderhandelingen over de cao TI.

Naast de besprekingen over de cao hebben we ook afgesproken elkaar te informeren over de gevolgen in reiskosten en reistijd van een mogelijke verhuizing. Verhuizingen zijn adviesplichtig en worden besproken met de GeOR.

Namens werkgever en vakbonden,

Wido van de Mast (VolkerWessels Telecom)
Caspar Vlaar (Qlix)
Joost van Herpen (ABVAKABO FNV, FNV Bondgenoten)
Roel van Riezen (CNV Vakmensen), r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

CNV-onderhandelaar Dolf Polders heeft nu vakantie. Vanwege interne veranderingen bij CNV Vakmensen zou Roel van Riezen deze cao vanaf 2013 doen. De vakantie van Dolf Polders is een natuurlijk moment om het estafette stokje over te geven. Roel van Riezen is dus de komende jaren jouw contactpersoon van CNV Vakmensen en onderhandelt de CAO uit.
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid