Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Arbocatalogus voor installatie- en isolatiebranches uitgebreid

De Arbocatalogus is uitgebreid met het onderdeel Werken zonder stress in installatie- en isolatiebranches. Dit is een initiatief van Uneto-VNI, NVKL, VIB, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie. Wat kan wel op de werkvloer en wat mag zeker niet?

Stress voorkomen

Wanneer de risico’s tijdig worden herkend is stress te voorkomen. En houden mensen plezier in hun werk. Goed voor de kwaliteit van het geleverde werk. Het voorkomen van stress dient ieders belang.

Werken zonder stress

De Arbocatalogus Werken zonder stress beschrijft de oorzaken van stress op het werk, zoals werkdruk en ongewenst gedrag. Werkdruk is bijvoorbeeld teveel werk in te weinig tijd. De Arbocatalogus beschrijft de risico’s en geeft concrete oplossingen voor werkgevers en werknemers. Door betere communicatie, andere werkmethoden en coaching bijvoorbeeld.

Maatregelen tegen ongewenst gedrag

Ongewenst gedrag is vaak een reden voor stress. Werkgevers kunnen hier veel aan doen door een goede Risico-inventarisatie en -evaluatie te maken of door een vertrouwenspersoon of klachtencommissie aan te stellen. Werknemers kunnen hier zelf ook veel doen door bijvoorbeeld elkaar hierop aan te spreken.

Met deze uitbreiding van de Arbocatalogus weet vanaf nu iedereen in de I&I-branche waar die grens ligt. Zie voor verdere informatie: www.ii-mensenwerk.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid