Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Ander werk vinden voor mensen Imtech Infra

CNV Vakmensen gaat bij Imtech Infra in Amersfoort onderhandelen over bemiddeling naar ander werk. Dat geldt dan de 110 mensen die Imtech wil afstoten op korte termijn. “Voor deze categorie medewerkers is ander werk van groot belang. Dus scholing en begeleiding in richting van zo’n nieuwe baan is onze voornaamste inzet”, stelt bestuurder Dolf Polders van CNV Vakmensen.

Imtech Infra in Amersfoort kondigde onlangs aan dat 110 mensen ontslagen zullen worden tussen nu en begin 2013. De onderneming geeft als reden de hogere kwaliteitseisen die opdrachtgevers stellen. Maar ook het fiks afgenomen aantal opdrachten en toegenomen concurrentie spelen een rol.

Hogere eisen
Dolf Polders: “Imtech Infra doet al het voorbereidend werk als het gaat om aanleg van infrastructuur. De kabels voor ondermeer telecom, electra en internet in Midden Nederland worden door de mensen van dit bedrijf aangelegd. De betrokken opdrachtgevers stellen daar steeds hogere kwaliteitseisen aan.

Imtech wordt nu gedwongen het personeel op straat te zetten dat daar niet aan voldoet. Mijn bond kiest er vervolgens voor om die mensen wél gekwalificeerd te krijgen. Hetzij bij Imtech, hetzij elders. Dat zal onze voornaamste inzet zijn bij de onderhandelingen over een passend sociaal plan.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid