Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Carrosseriebedrijf - Nieuws

Verworen rechten bij Welgro BV

Recent ben ik door mijn collega van het FNV geïnformeerd over het feit dat jullie werkgever eenzijdig de decemberbonus gaat beëindigen. Hierbij gaat de nieuwsbrief naar de CNV Vakmensen leden.Wij roepen jullie op zich ook te melden als je van menig bent dat dit niet zomaar mag.

Beste leden,

Naar aanleiding van een email van de collega van het FNV, Agnes van der Schuur, stuur ik jullie een bericht met ongeveer dezelfde inhoud die de FNV leden werkzaam bij Welgro BV al eerder ontvingen. Reden hiervoor is dat enkele FNV leden zich gemeld hadden bij hun vakorganisatie en dat was tot op heden nog niet gebeurd bij CNV Vakmensen.
Ondertussen is er wel contact geweest met enkele CNV leden en de FNV bestuurster, hoog tijd dus voor een bericht vanuit je vakbond CNV Vakmensen.

Wat is de situatie?
In januari al heeft jullie werkgever aangekondigd dat de bonus van €130,- die jaarlijk in december wordt uitgekeerd, dit jaar niet zal worden betaald. De reden daarvoor die wordt opgegeven is dat er geen ruimte meer zou zijn in de fiscale ruimte van de "werkkostenregeling", de WKR.
De eindejaarsbonus die jullie ieder jaar in december ontvingen is een mondelinge afspraak tussen jouw en je werkgever en daarmee ook een overeenkomst die niet zo maar eenzijdig kan worden beeindigd. Dat er sprake is van een overeenkomst is ook eenvoudig aan te tonen door je loonstroken, waarop te zien is dat deze jaarlijks betaalbaar wordt gesteld.

Eenzijdige wijziging arbeidsvoorwaarde niet toegestaan.
Een eenzijdige wijziging, lees afschaffing, van een arbeidsvoorwaarde, is in Nederland niet toegestaan.
De december-bonus moet ook gewoon dit jaar worden uitgekeerd is het standpunt van beide vakorganisaties.

Op dit moment hebben zich al leden van het FNV zich daar gemeld, mij is niet bekend of dit ook al door de leden van CNV Vakmensen daadwerkelijk gedaan is. Ik ben er in ieder gaval nog niet van op de hoogte.

Dat aanmelden van je klacht kan via CNV-info, maar ook eenvoudig door naar mijn email adres een berichtje te sturen: g.vandijk@cnvvakmensen.nl en ik zal dan uiteraard de zaak verder, tezamen met het FNV in behandeling gaan nemen.

Kijk ook eens voor meer nieuws vanuit je vakbond CNV op: www.cnvvakmensen.nl

Ik hoor graag van jullie,

Met vriendelijke groet,

Gerard van Dijk, bestuurder
CNV Vakmensen Regio8 Apeldoorn
06-2060.1819

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid