Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Carrosseriebedrijf - Nieuws

Pensioensector MN, PME en PMT op TV

Op maandag 13 juli & dinsdag 14 juli zendt Omroep Max de documentaires Zwarte Zwanen 2 & 3 uit, als vervolg op de uitzending van Zwarte Zwanen 1 in juli 2013.

Journalist Cees Grimbergen belicht daarin  - volgens eigen zeggen – ‘een onthullende zoektocht door de pensioenindustrie waarbij geheimen worden ontrafeld waar de gemiddelde pensioenspaarder niets vanaf weet.’ Aansluitend wordt in het live discussieprogramma ‘Hollandse Zaken’ op woensdag 15 juli verder op het thema doorgegaan.

Er is in de afgelopen maanden door veel partijen in de pensioensector – waaronder ook MN, PME en PMT – geprobeerd met Grimbergen samen te werken bij het maken van zijn documentaires. Het is echter steeds gebleken dat Grimbergen niet geïnteresseerd is in een genuanceerd verhaal, maar alleen bevestiging zoekt van zijn eigen indruk dat er veel misstanden zijn in pensioenland. Zo heeft hij verschillende partijen – inclusief MN - op agressieve toon overvallen met draaiende camera. Het is duidelijk dat de programma’s van Grimbergen zeer negatief van toon zullen zijn over de pensioensector. Zelf heeft hij al aangekondigd dat de sector ‘veel last zal hebben van mijn programma’s’. 

Mogelijk leiden de uitzendingen van Grimbergen tot extra telefoontjes en e-mails van bezorgde of boze deelnemers. De Servicedesk is gebrieft in voorkomende gevallen niet in discussie te gaan, maar alleen te melden dat we ons niet herkennen in het beeld dat Grimbergen in zijn uitzendingen schetst.
Concrete vragen worden uiteraard beantwoord.

Afhankelijk van wat in de uitzending naar voren komt en in hoeverre PME daarbij wordt genoemd, wordt er een reactie op de website geplaats. Als we een reactie plaatsen op onze site dan informeer ik u.

Samen met MN en PMT is een en ander voorbereid. Dat is ook gebeurd in Pensioenfederatieverband.

Uitzending
Zwarte Zwanen 2 - Schatrijk van uw pensioenpremie
Maandag 13 juli 2015
20.25 uur, NPO 2

Zwarte Zwanen 3 - De perverse prikkels blijven
Dinsdag 14 juli 2015
20.25 uur, NPO 2

Hollandse Zaken, woensdag 15 juli
21.10 uur, NPO 2

Wijtze Kaastra
Voorzitter Verantwoordingsorgaan PME
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid