Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Carrosseriebedrijf - Nieuws

5e Cao-onderhandeling Metaal en Techniek:

Op donderdag 25 april 2013 heeft CNV Vakmensen weer onderhandeld met de werkgevers in de Metaaltechniek. We zijn helaas nog geen stap verder…

Wat hebben we besproken?

Zoals je in onze vorige nieuwsbrief kon zien, zijn de tegenstellingen erg groot. Wij willen dat jij goed wordt beloond voor het vakwerk dat je doet. En dat je gezond en goed geschoold kunt werken tot aan je pensioen.
Maar de werkgevers zeggen dat er geen geld is voor een loonsverhoging dit jaar en een erg beperkte voor volgend jaar. Daarnaast vinden ze dat oudere werknemers meer moeten werken. Namelijk door hen niet meer uit te sluiten van overwerk en ploegendiensten. Ook willen ze de vakantierechten van oudere werknemers verminderen. Je kunt het lezen in de uitgebreidere nieuwsbrieven die je eerder van ons ontving.
In deze vijfde ronde hebben we alleen maar kunnen spreken over de grote verschillen die er tussen de ideeën van de werkgevers en die van de werknemers zijn. Wij zijn teleurgesteld dat er geen enkele waardering voor de werknemers blijkt uit de voorstellen die de werkgevers doen. De werkgevers zijn boos dat wij geen oog hebben voor de crisis in de markt. Wij hoeven hier niet uit te leggen dat dit niet waar is, natuurlijk. Als vakbond worden we er nota bene dagelijks mee geconfronteerd!

Waarom duurt het zo lang?

We praten nu al bijna twee maanden over jouw nieuwe cao. Maar zolang de werkgevers geen blijk van waardering laten zien voor jouw vakwerk, kunnen wij geen nieuwe cao afspreken. Daarbij komt nog eens dat de politiek een sociaal akkoord heeft gesloten. Met  daarin onderwerpen waarover we ook in deze cao afspraken zullen moeten maken. En daarnaast een Techniekpact waarin ook maatregelen staan. Genoeg stof tot nadenken en om te overleggen dus!

Wij verwachten van de werkgevers dat zij goed gaan nadenken over hoe zij jou als werknemer kunnen waarderen, ook of misschien wel júist in deze tijd.

Komende weken moeten wij zelf ook goed nadenken en met jou in gesprek blijven over jouw cao.

Ga vandaag nog naar de website, www.onzecao.nl en vul daar jouw mening in, zodat wij meer gevoel krijgen op welke onderwerpen we volgens jou op kunnen bewegen.

Misschien dat we in de volgende zesde onderhandelingsronde, op 22 mei, stappen kunnen zetten.

De onderhandelingsdelegatie vakgroep CNV Vakmensen.

Marco Hietkamp, landelijk onderhandelaar
Cor-Hilde van Beijeren, vakgroepbestuurder
Nico Sneeuw, vrijwillig voorzitter cao-commissie.

Onze websites ( www.onzecao.nl  en www.caometaaltechniek.nl).

CNV Vakmensen,  de vakbond voor jou in de metaaltechniek. Word ook lid van de bond!


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid