Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Carglass - Nieuws

Uitnodiging bijeenkomst Klantenadviseurs Carglass

Dinsdag 24 februari was voor de klantenadviseurs een extra kille dag. In twee sessies, in Hilversum en Son, werden alle kantenadviseurs geinformeerd over de plannen van de directie om de taken van de klantenadviseur anders te organiseren, waardoor er minder klantenadviseurs nodig zijn.

Er deden wel al wat geruchten de ronde binnen Carglass, maar vorige week dinsdag werden deze voor de klantenadviseurs concreet en dat was toch wel even slikken.

De boodschap komt erop neer dat, gelet op de ontwikkelingen in de markt, de directie van Carglass heeft besloten een forse wijziging aan te brengen in de wijze waarop de functie van klantenadviseur naar de toekomst toe moet worden ingevuld. Er is niet meer overal een aparte functie voor de taken van de klantenadviseur noodzakelijk. Daardoor zijn er enerzijds minder mensen in die functie nodig en anderzijds ook op minder plaatsen. Op basis van dit voornemen heeft de directie een adviesaanvraag bij de ondernemingsraad ingediend en zijn ook de vakbonden geïnformeerd over deze plannen en de mogelijke gevolgen voor de betrokken medewerkers.

De vakbonden hebben direct aangegeven, dat zij met de directie in overleg willen om inzicht te krijgen in wat dit nu concreet betekent voor de klantenadviseurs en welke afspraken er kunnen worden gemaakt voor de opvang van de sociale gevolgen voor de klantenadviseurs. Dat overleg vond plaats op woensdagavond 25 februari. Het werd helaas wel duidelijk dat niet voor alle klantenadviseurs een oplossing binnen Carglass zou kunnen worden gevonden. Dus moet er ook een “vangnet” komen voor hen voor wie geen oplossing binnen Carglass wordt gevonden.

Hoewel het om een vervelende zaak gaat, er zullen immers mensen hun baan verliezen, is het overleg op een constructieve wijze gevoerd. Dit heeft er ook toe geleid, dat er die avond een principeakkoord werd gesloten tussen de directie van Carglass en de bonden CNV Vakmensen en FNV. Zoals gebruikelijk is dit akkoord natuurlijk wel iets waar alleen de leden een definitief oordeel over kunnen geven.

Wij hebben in overleg met de directie afgesproken dat alle klantenadviseurs naar de toelichting van de vakbonden mogen komen. Daarnaast zal het natuurlijk duidelijk zijn dat vervolgens alleen de klantenadviseurs die lid zijn van de bond mogen stemmen over het resultaat.

De bijeenkomsten zullen plaats vinden op dezelfde locaties, maar andere tijden als waar de directie de klantenadviseurs heeft geïnformeerd op:


 

Maandag 9 maart 

 • 12.00 uur tot 13.30 uur filiaal Hilversum
  Vreelandseweg 40 D 
  Hilversum

En om

 • 14.30 uur tot 16.00 uur Carglass Son Projectruimte 2e etage
  Science Park Eindhoven 5525
  Son

Deze bijeenkomsten zijn voor alle klantenadviseurs. De directie heeft ingestemd dat alle klantenadviseurs deze dag naar één van deze bijeenkomsten mogen gaan.

Voor alle duidelijkheid deze bijeenkomsten zijn dus niet voor de andere medewerkers.

 

Bent u (nog) geen lid, meldt u dan nu aan bij CNV Vakmensen, nu met 6 maanden 50% korting op de contributie,

 

Samen denken  Samen doen       Samen sterk(er)!

 

CNV Vakmensen
Ron Smeets, bestuurder
r.smeets@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid