Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Carglass - Nieuws

Stemming Cao Carglass 2017

Het principeakkoord dat op 6 december werd bereikt, diende door de onverwachte sterke ontwikkeling van de inflatie aangepast te worden. Daarover is de afgelopen week nog nader overleg geweest met de directie, waardoor wij nu het definitieve principeakkoord aan de leden kunnen voorleggen.

Verduidelijking principeakkoord
Bij het oorspronkelijke akkoord werd er nog van uitgegaan dat de inflatie in december onder de 0,5% zou blijven. Daarom werd de afspraak gemaakt dat de A-factor zou worden aangevuld tot 0,75%, waardoor er een extra verhoging zou plaatsvinden van het inkomen. In januari echter bleek dat de inflatie in december sterk was gestegen en zelfs boven de 0,75% uitkwam. De inflatie geschoond kwam uit op 0,9% en daarmee was er van een extra verhoging nu geen sprake meer. Vakbonden hebben vervolgens toch maar weer overleg gevoerd met de directie over de goede invulling van de A-factor en de gevolgen voor de oorspronkelijke afspraak.

Er is nu afgesproken dat de A-factor volgens de standaard formulering zal worden toegepast en daarmee op 0,9% zal uitkomen. De B-factor blijft 1,25 %. De rest van de afspraken uit het principeakkoord van 6 december blijven gewoon gehandhaafd.

Stemmen over het principeakkoord
Nu wordt het ook hoog tijd dat de leden zich uitspreken over het principeakkoord. In december hebben wij gevraagd of de leden schriftelijk dan wel via ledenvergaderingen wensten te stemmen. Het werd duidelijk dat de voorkeur uitgaat naar schriftelijk stemmen. Je kunt via deze link vóór woensdag 15 februari je stem uitbrengen. Wij kunnen dan direct daarna jullie werkgever melden wat het resultaat is van de stemming door de leden.
Natuurlijk zullen wij dat ook aan jullie doorgeven.

Het principeakkoord sturen wij voor alle duidelijkheid nogmaals als bijlage mee, waarbij nadrukkelijk gewezen wordt op de aanpassing van de A-factor in dit pamflet, namelijk 0,9%! 

Nogmaals: wij ontvangen jullie stem met naam en filiaal vóór 15 februari.


Blijf ons steunen en word lid of maak j collega lid. Samen maken wij het verschil! Wij hebben nog steeds een interessante aanbieding:

Het eerste halfjaar 50% korting op de contributie! Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)! 

Ron Smeets   
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 11 55 94
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl

 Download 17-0399_bijlage_principeakkoord_CAO__Carglass_2017-2018_def_.pdf

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid