Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Carglass - Nieuws

De Cao Carglass is van en voor ons allemaal

Over enkele weken starten de onderhandelingen voor de vernieuwing van de cao van Carglass weer. Of je nu lid bent van een vakbond of niet, de cao is er voor alle medewerkers bij Carglass en daarom ook van groot belang.

Als onderhandelaar namens CNV Vakmensen wil ik de best mogelijke keuzes maken tijdens de onderhandelingen en de prioriteiten daar te leggen waar de medewerkers van Carglass het grootste belang aan hechten. Dan wordt het ook een cao die van jullie allemaal is! 

Veranderingen en betrouwbare steun

De laatste jaren merken wij dat er in de markt waar Carglass actief is veel veranderd. Dat heeft ook gevolgen voor de medewerkers bij Carglass. Als bestuurder van CNV Vakmensen merk ik, zeker de laatste tijd, steeds meer onrust onder de medewerkers over al die veranderingen. Vooral omdat ook binnen de organisatie van Carglass steeds iets verandert. Openstelling filialen op zaterdag, functies van de Klantenadviseurs en functie van de Hoofdmonteurs. De balans binnen de afdelingen en filialen lijkt zoek. Mensen worden steeds meer onzeker, al dan niet terecht.

CNV Vakmensen wil een stabiele factor zijn voor de medewerkers. Herkenbaar als betrouwbare steun voor alle medewerkers. Dat willen wij enerzijds doen door individuele steun te geven waar dat nodig is en anderzijds een pakket arbeidsvoorwaarden af te spreken die iedere werknemer belangrijk en ook goed vind: de cao!

Alle werknemers hebben een stem, maar leden maken het verschil

Als vakbond vindt CNV Vakmensen het logisch en belangrijk dat wij namens en voor de mensen de cao uitonderhandelen. Niet alleen omdat wij daar voor hebben geleerd, maar wat misschien wel nog veel belangrijker is omdat wij niet afhankelijk zijn van de werkgever, Carglass in dit geval. Wij zijn afhankelijk van wat de werknemers belangrijk vinden, wat zij willen. Daarom beslist niet de werkgever, de directie of een cao-akkoord is, maar de medewerkers die betalen om een onderhandelaar in te schakelen die juist kijkt naar wat belangrijk is voor de medewerkers en die aan de medewerkers de keuze geeft om akkoord te gaan met een cao of niet. Een onderhandelaar die uitlegt waarom iets wél of niet kan, maar die wel de medewerkers uiteindelijk de keuze geeft om ja of nee te zeggen tegen een CAO. Een onderhandelaar die de medewerkers ook vertrouwen. Dáár is de vakbond voor, daar staat CNV Vakmensen voor.

Denk mee

CNV Vakmensen wil dat mensen met plezier en onder goede arbeidsvoorwaarden hun werk kunnen doen. Al met al kan dit betekenen dat jullie als medewerkers bij Carglass graag wat dingen verbeterd willen zien en ook punten hebben die in de cao geregeld moeten worden.

CNV Vakmensen wil in ieder geval iedereen de gelegenheid geven om, vóórdat wij gaan onderhandelen over de nieuwe cao,  aan te geven hoe zij naar een aantal zaken kijken, wat zij daar van vinden en wat zij in de cao, geregeld willen hebben. Hiernaast kun je een vragenlijst downloaden. Vul deze in en mail deze naar ondergetekende: Ron Smeets. Ook collega's die niet lid zijn kunnen op deze manier meedenken. Graag voor 16 november.

Met behulp van jullie reacties kan ik dan de voorstellen voor de komende cao onderhandelingen formuleren. Zo worden de voorstellen in de cao voor iedereen herkenbaar en kunnen ook de mensen die (nog) niet lid zijn zien dat wij samen het verschil kunnen maken tussen “een cao boekje met alleen maar regels en voorschriften” en “een cao waar afspraken in staan die iedereen belangrijk vind, omdat je er iets aan hebt!”

Ik hoop op vele honderden reacties, want de cao is er voor iedereen en samen maken wij een goede cao voor iedereen!

Ron Smeets
Bestuurder CNV Vakmensen
r.smeets@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid