Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Carglass - Nieuws

Carglass, het verschil kan niet groter zijn

Zoals reeds bekend zijn de cao-onderhandelingen bij Carglass weer gestart. Op 29 oktober 2013 werden in het eerste overleg de voorstellen van de bonden en van Carglass toegelicht. De schrik sloeg ons direct om het hart!Op basis van de enquête bij onze leden en alle andere reacties, was het voor ons als vakbonden heel duidelijk. Verdere afspraken over flexibilisering waren voor nu niet bespreekbaar. Uit het onderzoek dat Carglass zelf bij het personeel had gehouden bleek echter, dat daar wel degelijk verdere afspraken over gemaakt kunnen worden. Het verschil kan niet groter zijn!

Niet alleen op het gebied van flexibiliseren bleken de reacties van de leden naar de vakbonden toe totaal anders te zijn, als ook de reacties van de medewerkers naar Carglass toe. Ook op het gebied van tevredenheid bleken er totale tegenstellingen te zijn tussen de reacties naar vakbonden toe en die naar Carglass toe. Wij hebben als vakbonden onze cao-voorstellen mede gebaseerd op wat de leden en ook niet-leden ons hebben aangegeven. Nu blijkt dat er een groot verschil bestaat tussen de reacties naar vakbonden en die naar de werkgever, wordt het bijna onmogelijk om afspraken te maken waar jullie als leden en ook de andere werknemers tevreden over kunnen zijn.

Beste mensen, wij zijn als vakbonden niet tegen Carglass, maar vooral voor jullie als werknemers bij Carglass en dan met name de leden, want die geven precies aan wat zij willen, of niet? Jullie geven aan wat jullie belangrijk vinden en wij onderhandelen namens jullie om daar afspraken over te maken. Als dat dan niet mogelijk blijkt te zijn, komen wij weer bij jullie terug om met jullie de problemen en de verschillen te bespreken. Dan maken wij samen weer onze keuzes, zodat wij als onderhandelaars namens jullie op basis daarvan weer verder kunnen onderhandelen.

Nu is helaas al aan het begin van de onderhandelingen een belangrijk probleem gerezen. Wij kunnen als vakbonden niet verder onderhandelen over verdere flexibilisering en Carglass heeft juist dat als hoogste prioriteit in de onderhandelingen gebracht. Het oude model van “After Hours” is weer opgepoetst en in een nieuw jasje gestoken en wordt nu als (jaar)urenspaarsysteem voorgesteld. Wij kunnen nu niet verder onderhandelen op basis van de grote verschillen, maar wij willen wel een goede en verantwoorde cao voor jullie afspreken.

Om die reden doen wij nu een dringend beroep op ALLE LEDEN om naar één van de gezamenlijke ledenvergaderingen te komen, om daar samen te besluiten wat wij wel en wat wij niet kunnen afspreken.

Datum, Plaats, Adres, Locatie
26 november 2013, Heerenveen, Mercurius 17 A, Filiaal Heerenveen
27 november 2013, Eindhoven, Hoevenweg 5, Filiaal De Hurk
28 november 2013, Urmond, Mauritslaan 65, Hotel van der Valk
10 december 2013, Apeldoorn, Van Golsteinlaan 20, Hotel van der Valk
12 december 2013, Rotterdam, Schuttevaerweg 41B, Filiaal Spaanse Polder

De vergaderingen beginnen allen om 19.30 uur.

Het moge duidelijk zijn dat dit zeer belangrijke vergaderingen zijn! Wij moeten als vakbonden ervan uitgaan, dat indien je NIET naar een van deze vergaderingen komt, dat je dan kiest voor het standpunt van de directie van Carglass. Laat je stem horen en kom naar deze vergaderingen. Wij moeten nu samen een duidelijke keuze maken over hoe nu verder te gaan!

Oh ja, nog even dit. Ben je (nog) geen lid, meld je dan nu aan bij CNV Vakmensen want,

Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!


Ron Smeets
bestuurder CNV Vakmensen
r.smeets@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid