Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Carglass - Nieuws

Carglass cao 2019 akkoord, nu wel goed vastleggen

De leden van de CNV Vakmensen en FNV hebben in meerderheid ingestemd met het onderhandelingsresultaat. Wel wordt er nadrukkelijk aandacht gevraagd voor het goed en duidelijk vastleggen van de afspraken en dan met name rondom het Jaaruren Systeem.

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard
Zowel tijdens de ledenvergaderingen, alsook via vele schriftelijke reacties, hebben leden hun zorg uitgesproken over de toepassing van de flexibilisering via het in te voeren Jaaruren Systeem, het JUS. Medewerkers geven aan dat zij al veel slechte ervaringen hebben opgedaan met de praktische uitvoering van cao-afspraken. Daardoor is hun vertrouwen behoorlijk aangetast. Gaat de leiding van Carglass nu echt serieus rekening houden met de wensen van de werknemers? Het vertrouwen daarin moet weer opgebouwd worden en dat kost niet alleen tijd, maar vooral consequent en serieus aandacht voor de wensen van de medewerkers.

Gedurende de looptijd van deze cao zullen de ervaringen geëvalueerd worden en zal daar waar nodig de uitvoering van het JUS moeten worden bijgesteld.

Als aan het einde van de looptijd van de cao de ervaringen positief zijn, kan het JUS bij de volgende cao definitief worden ingevoerd. Mochten de ervaringen echter niet positief zijn, dan zal het JUS worden beëindigd.

Ervaringen delen en evalueren
Gedurende de looptijd van de cao zullen jullie ervaring opdoen met het JUS en alle andere zaken in de cao. Wacht niet tot het einde van de cao met eventuele reacties. Meld jullie goede en minder goede ervaringen bij de directie, maar zeker ook bij jouw vakbond CNV Vakmensen via mijn mailadres: r.smeets@cnvvakmensen.nl .
Wij kunnen dat dan bespreekbaar maken bij de directie. Jullie opmerkingen zullen natuurlijk altijd vertrouwelijk behandeld worden.

Conclusie
Er ligt nu een definitief akkoord over de cao Carglass 2019-2021. Er moet nu wel nog zorgvuldig gewerkt worden aan het helder vastleggen van de afspraken en de wijze hoe daar mee moet worden omgegaan. Daar wordt nu hard aan gewerkt.

Kijk ook op: www.jeachterban.nl/carglass

Maak je collega ook lid, samen staan wij toch sterker.
Wij hebben nog steeds een interessante aanbieding: Het 1e halfjaar 50% korting op de contributie!

CNV Vakmensen van en voor mensen, al 125 jaar!
Samen denken,
Samen doen, Samen sterk(er)!

Ron Smeets
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 11 55 94
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid