Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Carglass - Nieuws

Cao-overleg bij Carglass gestart

Afgelopen woensdag 19 november is het Cao-overleg voor de nieuwe Cao van Carglass weer gestart. Het werd duidelijk dat er nogal wat verschillen zijn tussen de standpunten van de directie en die van de vakbonden.

CNV Vakmensen wil echter zoeken naar aanknopingspunten om een goed resultaat mogelijk te maken. Het werd na de toelichting van de voorstellen van de bonden en de standpunten van de directie duidelijk dat er een behoorlijk verschil ligt tussen de standpunten van de partijen. CNV Vakmensen gaat uit van een verbetering van inkomen voor alle medewerkers én een verbetering van de arbeidsomstandigheden en verhoudingen tussen de leiding en de mensen op de werkvloer, zodat er weer meer plezier in het werk kan ontstaan.

Natuurlijk zijn daar kosten aan verbonden, maar soms moet je bereid zijn om kosten te maken om daarna de voordelen van die investering volop te kunnen ervaren. Wij zijn nadrukkelijk van mening dat medewerkers die weer meer plezier hebben in het werk, ook beter kunnen presteren. Dan komt het voordeel voor de werkgever daarna vanzelf. Dan moet je als werkgever wel je werknemers eerst iets willen gunnen.

Reacties uit de enquête 

CNV Vakmensen ziet dat de verschillen behoorlijk zijn, maar de voorstellen van ons zijn best reëel en wat ook belangrijk is het zijn voorstellen die de medewerkers van Carglass belangrijk vinden. Dat is duidelijk geworden uit de reacties op onze enquête. Nu moeten wij zoeken naar de mogelijkheden om tot een goed resultaat te komen, waar ook de directie de voordelen van zal zien. Wij willen daar de komende weken nadrukkelijk naar zoeken, zodat het resultaat uiteindelijk iedereen weer tevreden maakt.

Het volgende overleg staat gepland op donderdag 27 november. Het voorlopig laatste overleg staat op 16 december gepland. Wij blijven jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Ron Smeets - Bestuurder CNV Vakmensen
r.smeets@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid