Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Carglass - Nieuws

Cao Carglass pas akkoord als leden akkoord gaan

"Waarom zou ik nog naar de ledenvergadering toegaan als de Cao toch al rond is? De bond en de directie liggen toch maar overhoop met elkaar. Kijk maar naar de nieuwsflits van Carglass en het pamflet van CNV Vakmensen, ze zeggen ieder wat anders! Wat moeten we daarmee, wij willen ons werk behouden."

Dit soort opmerkingen heb ik de laatste dagen tijdens de vergaderingen regelmatig gehoord. Mensen durven niet meer, vertrouwen het niet meer. "Altijd is er weer ruzie tussen CNV Vakmensen en de directie" "Ieder roept dat hij gelijk heeft "" Die ander vertelt niet de hele waarheid. En wij lopen alleen maar risico onze baan te verliezen. " "Dus kop dicht, kraag omhoog en stil verder lopen, vooral niet opvallen en dus ook niet naar die vergadering gaan want dat heeft ook geen zin meer! " Op zoek naar een goede balans
Het is heel jammer dat dit de beleving is van velen onder jullie. Ik kan hier nu lange brieven schrijven over dat dit allemaal niet zo is en dat wij het wel oplossen, maar dat zou niet de hele waarheid zijn. Iedereen ziet hoe het nu gaat bij Carglass. Er moet dus ook goed op de kleintjes gepast worden en ja , er moet ook gekeken worden hoe er met de huidige bezetting en de hoeveelheid werk een goede balans gevonden wordt. Daar heeft ook CNV Vakmensen oog en aandacht voor. Daar hebben wij ook tijdens de onderhandelingen nadrukkelijk rekening mee gehouden. Op pad voor een verantwoorde cao
Maar beste mensen, wij worden door jullie gevraagd om namens jullie een verantwoorde CAO af te spreken, waarbij ook rekening wordt gehouden met jullie eigen economie, jullie eigen huishouden, jullie hypotheek, huur, eten en alle andere kosten die jullie moeten maken. Dáárvoor hebben jullie mij als jullie onderhandelaar met een opdracht, een mandaat, op pad gestuurd.

Acceptabel? De leden bepalen 
Er ligt nu een onderhandelingsresultaat waarin een aantal punten staan die duidelijk buiten dat mandaat van jullie liggen. De directie is met dat resultaat natuurlijk tevreden, maar CNV Vakmensen kan hier toch niet met een tevreden gevoel naar jullie terug komen. Natuurlijk heb ik mijn uiterste best gedaan om het beste resultaat te bereiken, maar het is minder als jullie mandaat, dáárom ben ik niet blij en tevreden. Maar het is aan jullie als leden om te bepalen of het voor jullie toch acceptabel is. Ik leg het neutraal aan jullie voor, maar geef wel uitleg waarom het resultaat er zo uit ziet en wat dat betekent voor jullie.   

Praat mee over de cao
Ik doe een dringende oproep aan jullie allen om tóch naar een van de vergadering te komen. Jullie als leden bepalen of er een akkoord is of niet, maar maak de keuze dan wel om de juiste redenen en in de vergadering.Wegblijven… Dat doe je toch niet!

Datum

Plaats

Adres

Locatie

20 februari 2014

Utrecht

Atoomweg 488

Filiaal Utrecht

24 februari 2014

Apeldoorn

Van Golsteinlaan 20

Hotel van der Valk

25 februari 2014

Urmond

Mauritslaan 65

Hotel van der Valk

27 februari 2014

Rotterdam

Schuttevaerweg 41B

Filiaal Spaanse Polder


De vergaderingen beginnen allen om 19.30 uur.
  Oh ja, nog even dit. Ben je (nog) geen lid, meld je dan nu aan bij CNV Vakmensen. Dee eerste 6 maanden krijg je 50% korting op de contributie. Lid worden dus! En…….
  Samen denken  Samen doen Samen sterk(er)!  
Ron Smeets,    
bestuurder CNV Vakmensen  r.smeets@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid