Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Carglass - Nieuws

Cao Carglass binnen handbereik?

Het heeft lang geduurd en vroeg ook veel van onze creativiteit om mogelijkheden te vinden en om te zetten in bruikbare afspraken. Op de laatste dag van maart wisten vakbonden en de directie van Carglass toch nog een onderhandelingsresultaat te bereiken voor een nieuwe cao bij Carglass.

Op 31 maart werd er weer onderhandeld over de cao van Carglass. In de afgelopen maanden is er over en weer gesproken over de vraag op welke manier er een oplossing gevonden kon worden voor de impasse, die was ontstaan rondom de cao-onderhandelingen. Het kon toch niet zo zijn dat er geen afspraak kon worden gemaakt over een nieuwe cao voor de medewerkers bij Carglass!

Er werd over en weer een beroep gedaan op de bereidheid om ruimte te vinden die kon leiden tot een oplossing. Het leek alsof het weer de regie in handen nam tijdens dit laatste overleg. Wij werden door hevige windstoten voortgejaagd en bedreigd door donkere wolkpartijen die voortjaagden door de lucht en ja… uiteindelijk brak er toch een voorzichtig waterig zonnetje door toen er afspraken konden worden gemaakt, die voldoende ruimte bieden om het ook aan de leden van de vakbonden voor te leggen om hun oordeel daarover uit te spreken.

In de komende dagen worden deze afspraken verder uitgewerkt zodat daar alles duidelijk in verwerkt is en daarover geen onenigheid meer kan ontstaan. Daarna zullen wij het resultaat aan de leden voorleggen. De leden van de vakbonden geven uiteindelijk het eindoordeel over het resultaat dat nu is bereikt. Jullie worden na volgende week uitgenodigd voor ledenvergaderingen met daarin de toelichting op het onderhandelingsresultaat. Wij rekenen dan op een grote belangstelling voor jullie eigen arbeidsvoorwaarden en dus op grote opkomst.Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid