Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Carglass - Nieuws

Cao Carglass 2019, Jaarurensystematiek

In de cao van 2018 heeft Carglass aangegeven het huidige vrijwillige karakter van deelname aan het Jaarurensystematiek te willen omvormen tot een verplichte deelname voor alle medewerkers.

Uiteindelijk is afgesproken dat de keuze van de vakbondsleden bepalend is voor het wel of niet invoeren van het verplichte model.

Jaarurensystematiek ontworpen door Carglass
Carglass heeft in het afgelopen halfjaar met werkgroepen het Jaarurensysteem, JUS, uitgewerkt en ingevuld. In tegenstelling tot eerdere afspraken hebben vakbonden daar géén inbreng in gehad. Zoals het systeem door Carglass aan alle medewerkers is uitgelegd zullen jullie als werknemers daar een oordeel over hebben.

Nu zijn de leden aan zet
Vakbondsleden hebben dus kennis kunnen nemen van het systeem zoals Carglass dat met ingang van 2019 wil invoeren. Jullie hebben nu 2 keuzes:

  1. Stemmen de leden van de vakbonden vóór invoering van het systeem, dan zal het met ingang van 2019 voor iedereen verplicht worden ingevoerd.
  2. Stemmen de leden van de vakbonden tegen invoering van het systeem, dan zal het niet worden ingevoerd.

De leden van CNV Vakmensen kunnen hun stem op 2 manieren uitbrengen.

  1. Ga naar: www.jeachterban.nl/Carglass en breng daar je stem uit. Daar kan je dan ook opmerkingen plaatsen en of vragen stellen. Ik zal daar dan zo snel mogelijk op reageren.
  2. Of mail jouw keuze naar: r.smeets@cnvvakmensen.nl

Vakbondsleden hebben nu dus nadrukkelijk een stem die het verschil kan maken. Maak dus ook gebruik van die stem en kies! Doe dit zo snel mogelijk, bij voorkeur vóór 13 november, maar zeker uiterlijk 22 november! Wordt lid of maak je collega lid. Het 1e halfjaar krijg je 50% korting! Samen maken wij het verschil! Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!  

Ron Smeets
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 11 55 94
E r.smeets@cnvvakmensen.nl 

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid