Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Carglass - Nieuws

Cao Carglass 2018, alsnog impasse

Doordat de leden hebben aangegeven niet onvoorwaardelijk in te stemmen met verplichte deelname aan het Jaarurensysteem (flexibilisering) is er nu een impasse ontstaan over de cao.

Géén blanco check

In de ledenvergaderingen en ook via schriftelijke reacties hebben de leden aangegeven dat zij niet bereid zijn om akkoord te gaan met het verplicht deelnemen aan het Jaarurensysteem van Carglass. De mensen willen eerst duidelijk weten over welke periode en onder welke voorwaarden het systeem straks wordt toegepast. Als voldoende duidelijkheid en zekerheid wordt geboden over de inspraak van de medewerkers bij de toepassing van dit systeem en ook de periode waarin het wordt gebruikt willen mensen het in overweging nemen. Zoals het nu ligt is er niets duidelijk en wordt aan de medewerkers gevraagd een “blanco check” te tekenen en dat wil men niet. 

Carglass blijft in gebreke

Vakbonden hebben tijdens de onderhandelingen aangegeven wat er nodig is om in de ledenvergaderingen te presenteren zodat mensen een goed beeld hebben wat van hen verwacht wordt en wat hun positie daarin is. Periodes, voldoende ruimte voor keuze om te roosteren, ruimte om verlof te nemen en zekerheid dat afspraken ook worden nageleefd. Géén opgelegd rooster dus. Helaas heeft Carglass deze zaken niet aangeleverd en naar nu blijkt ook nu nog niet kan aanleveren. Wat ons betreft is Carglass dus hierin in gebreke gebleven. 

Hoe nu verder

Carglass wil nader overleg met de bonden om alsnog uit deze impasse te komen. Daar moeten wij dus dit probleem alsnog oplossen. Voor nu is Carglass bereid om de A-factor van 1,5% in het salaris van mei uit te betalen. De B-factor en alle andere zaken zullen dan afhankelijk zijn van het resultaat van het overleg. Wij houden jullie op de hoogte!

Zorg dat ook de cao voldoende rekening houdt met jouw belang, de cao is van en voor jullie allemaal. Wij hebben jullie daar hard bij nodig, dus word nu lid! Samen maken wij het verschil!

Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)! 

Ron Smeets   
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 11 55 94
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid