Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Carglass - Nieuws

Cao 2019, druk programma met veel prioriteiten

In de komende maanden moeten er een aantal belangrijke zaken besproken én afgesproken worden voor de medewerkers bij Carglass. Het betreft hier het Jaaruren systeem, de nieuwe Pensioenregeling, een Sociaal Plan én de cao 2019. CNV Vakmensen wilde al deze zaken vóór 1 januari geregeld hebben.

Waar liggen de prioriteiten

Als wij kijken naar de 4 verschillende thema’s dan moeten wij daarin een aantal prioriteiten vaststellen.

Sociaal Plan

Vanwege de reorganisatie plannen voor het hoofdkantoor zullen de onderhandelingen voor het sociaal plan parallel lopen aan de presentatie van de reorganisatieplannen en het adviestraject van de ondernemingsraad. Wij willen daarin in goede samenwerking en afstemming met de OR de best mogelijke afspraken maken.

De onderhandelingen Sociaal Plan staan gepland op 13 en 28 november.

Pensioenregeling

De huidige pensioenregeling loopt af per 31 december 2018. Wij moeten dus vóór 1 januari 2019 overeenstemming bereiken over een nieuwe pensioenregeling.

Het overleg hierover staat gepland op 15 november en 6 december.

Jaaruren systeem, JUS

Carglass wil per 1 januari 2019 het nieuwe Jaaruren Systeem invoeren, maar dat kan alleen als de vakbondsleden daar mee instemmen. Daar wil CNV Vakmensen eerst de leden over horen. CNV Vakmensen eerst moet nog een 1e uitleg over het voorstel krijgen. Pas daarna kunnen wij de leden om hun mening vragen.

Het de onderhandelingen over het JUS staan gepland op 1 en 13 november.

Carglass cao 2019

De huidige cao loopt tot 31 december 2018. Er moet dus een nieuwe cao worden afgesproken. Zoals gebruikelijk wil CNV Vakmensen weten wat jullie als werknemers bij Carglass in de cao geregeld willen hebben. Daarvoor zal er op korte termijn weer een vragenlijst naar jullie gestuurd worden.

De onderhandelingen over de cao staan gepland op 6 en 12 december en 9, 10 en 16 januari 2019.

Inspraak van de medewerkers

CNV Vakmensen wil afspraken maken namens en voor de medewerkers bij Carglass. Daarvoor willen wij goed contact met jullie hebben. Helaas is het onmogelijk om alle filialen te bezoeken. Toch willen wij iedereen de gelegenheid geven om haar of zijn mening te geven, vragen te stellen en opmerkingen te maken.Daarvoor zullen wij in diverse regionale bijeenkomsten jullie de kans geven in een open gesprek zaken te bespreken. Het zijn toch zéér belangrijke zaken voor jullie allemaal lijkt mij. Daar komen wij in een later stadium zeker op terug. Voor nu hebben wij een model bedacht waar alle medewerkers rechtstreeks en als zij dat willen anoniem, hun mening kunnen geven over alle zaken die van belang zijn.

Eigen site voor medewerkers bij Carglass

Wij hebben voor de werknemers van Carglass een eigen site gemaakt, een “community” waar jullie alle actuele informatie kunnen lezen, vragen kunnen stellen, opmerkingen maken en straks ook de vragenlijst voor de voorstellen voor de nieuwe cao Carglass 2019 kunnen invullen. Het adres van deze site/community is: www.jeachterban.nl/carglass

Log in op deze site/community en lees en reageer daar, hij is voor jullie. Maak een account aan en stel je vragen. Dit kan ook als je (nog) niet lid bent.

Nu staat daar nog de info op over de cao 2018. Vanaf nu vullen wij dat aan met alle nieuwe informatie en jullie vragen en de antwoorden.

Word lid of maak je collega lid. Het 1e half jaar krijg je 50% korting! Samen maken wij het verschil!

Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!

Ron Smeets
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 11 55 94
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid