Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Echte vakmensen, echte talenten!
Cao's

De cao's in de groep Metaaltechniek

CNV Vakmensen heeft binnen het cluster Industrie een aantal cao's ingedeeld in de (vak)groep Metaaltechniek. De Metaaltechniek bestaat uit verschillende sectoren. Er werken zo'n 425.000 mensen. Vanuit de regio, dicht bij jouw bedrijf, ondersteunt en verdedigt CNV Vakmensen de vakmensen in deze veelzijdige sectoren.

Speelt er iets in jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op. 


In de Metaaltechniek vind je de vijf cao's Metaal en Techniek, de overige vier bedrijfstakcao's (cao's die gelden voor alle bedrijven in een bepaalde bedrijfstak) en vijf bedrijfscao's. Klik in het overzicht hieronder op jouw cao en lees alles over de betreffende cao en jouw arbeidsvoorwaarden. 
 

Cao-boekje van de Metaal en Techniek bestellen

Wil je alle afspraken compact bijeen hebben? Bestel dan nu het cao-boekje. In de cao-boekjes van de Metaal en Techniek staan de afspraken die voor jou en jouw werkgever gelden als onderdeel van jouw individuele arbeidsovereenkomst. Bijvoorbeeld de loontabellen, momenten van de loonsverhoging, aantal bovenwettelijke vakantiedagen, betaling reisuren, ruilen tijd/geld, ADV, aanvulling loon bij ziekte.

Aanvragen

Het cao-boekje geldt vanaf 1 juni 2019 tot en met 30 september 2021. Vraag het cao-boekje aan via secretariaat@cnvvakmensen.nl onder vermelding van:

 • Lidnummer
 • Naam
 • Postcode met huisnummer
 • Of je werkzaam bent in de Metaalbewerkingsbranche (MB), Technische Installatie (TI), Carrosserie (CA) , Isolatie (IS) of Goud en Zilverbedrijven (GZ).

Kosten

Ben je lid van CNV Vakmensen? Dan krijg je het boekje na aanvraag kosteloos thuisgestuurd. Voor niet-leden kost het cao-boekje € 16 exclusief verzendkosten.

Dankzij leden en actief vakbondswerk

In het cao-boekje staan afspraken die als minimum gelden. Het cao-boekje komt tot stand dankzij steun door lidmaatschap van CNV Vakmensen en dankzij het vrijwillige vakbondswerk van actieve leden en kaderleden. 

Nog geen lid? Kom dan nu in actie en sterk ons. Word lid van CNV Vakmensen.


CNV Vakmensen maakt zich sterk voor jou

We zijn sterk vertegenwoordigd in de diverse OR's en PVT's van bedrijven in onder andere de sector Metaal en Techniek (ook wel kleinmetaal). CNV Vakmensen sluit in de Metaaltechniek cao's af voor bedrijfstakken en bedrijven. Hierin staat welke arbeidsvoorwaarden - zoals loon, arbeidstijden en dergelijke - de komende tijd gelden.

Lees meer over de cao metaal en techniek

  Wat we doen in jouw sector

  • We maken goede afspraken rondom werk en inkomen
  • We onderhandelen over jouw cao
  • We helpen en verdedigen je bij problemen
   (bijv. sociaal plan)
  Word lid

  Op de hoogte blijven?

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

  Ja, ik meld me aan