Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Week van de teek: extra aandacht voor tekencontrole met film en dans

Met de start van de lente begint ook het tekenseizoen. Wie in het groen werkt of recreëert, loopt een verhoogd risico op een tekenbeet. Controleren op teken is daarom belangrijk. Hier wordt aandacht voor gevraagd in de Week van de teek van 13-19 april.

De week wordt georganiseerd door Stigas in samenwerking met een groot aantal landelijke organisaties. Meer informatie vindt u op www.weekvandeteek.nl.

Teken: de risico’s

Teken zijn heel kleine spinachtige beestjes die leven van bloed. Ze zitten in de buurt van bomen en struiken, in hoog gras en tussen dode bladeren. Teken kunnen zich vastbijten in de mensenhuid. Van een tekenbeet kunt u de ziekte van Lyme krijgen. Om dit te voorkomen is het belangrijk uzelf op tekenbeten te controleren nadat u in het groen bent geweest. Haal de gevonden teken snel weg en houd uw gezondheid in de gaten.

Film en registratiemethodiek voor mensen die in het groen werken

Dit jaar heeft Stigas een korte animatiefilm gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe je je hele lichaam systematisch kunt controleren op teken. Daarnaast is er een registratiesysteem opgezet waarin mensen die in het groen werken en een tekenbeet hebben opgelopen deze kunnen registreren.

13 april: Feestelijke lancering met Juvat Westendorp

Het filmpje en het registratiesysteem worden op 13 april feestelijk gelanceerd met de dans TEKEN (RE) MOVE door Juvat Westendorp. Juvat is bekend van So you think you can dance en Goede Tijden Slechte Tijden. Ondernemers en medewerkers uit de groene sectoren dansen met hem mee.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid