Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Wat is de cao Glastuinbouw jou waard?

De cao Glastuinbouw stopt op 1 juli 2018. Ik ben er wel van overtuigd dat het goed is om een nieuwe cao te hebben, maar vind jij dat ook? Zo ja waarom wel? Zo nee, waarom niet? Of zit het er tussenin en moet het anders, beter. Kortom, wat betekent de cao voor jou en wat is het je waard?

De cao Glastuinbouw

De cao loopt tot 1 juli 2018. Om een nieuwe cao te krijgen zullen wij weer moeten onderhandelen met de werkgevers. Werkgevers laten dat doen door LTO Glaskracht en door Plantum NL. Wij doen dat namens de leden van CNV Vakmensen, dus namens jou. Binnenkort zullen we daarmee beginnen.

Zoals ik bovenaan dit pamflet al heb gemeld, ben ik er van overtuigd dat het goed om ook in de glastuinbouw een cao te hebben. Maar daar kun jij misschien wel heel anders over denken. Feit is dat de huidige cao op 1 juli afloopt. Wat vind jij, moet er wel of niet een nieuwe cao komen….en waarom?

Thema’s voor de cao-onderhandelingen

Ik ben maar zo eigenwijs om alvast een paar voorbeelden te geven. Ik zou namens jou het willen hebben over de loonsverhoging. Maar ook over de verhouding tussen flexibele en vaste medewerkers. Zijn veel van jouw collega’s uitzendkrachten en heeft dat gevolgen voor de onderlinge collegialiteit en jouw plezier het werk. En de arbeidsomstandigheden. Zijn die nog van deze tijd en voldoet dat aan de Arbowet. Wat zijn de ontwikkelingen bij jouw werkgever. Toekomstgericht of heb je het gevoel dat er wordt afgebouwd. En wat te zeggen over je eigen toekomstmogelijkheden? Voldoende aandacht daarvoor of is dat eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Of toch wel handig om ook hiervoor faciliteiten te regelen in de cao.

Wat vind jij, moet er een nieuwe cao komen en wat betekent die voor jou? Met andere woorden, wat is jouw belang bij de cao glastuinbouw.

Wat verwacht jij

Voordat de onderhandelingen gaan beginnen zullen wij proberen de wensen van onze leden duidelijk in beeld te krijgen. Natuurlijk hebben wel zo onze eigen ideeën over een nieuwe cao, maar wij willen ook graag jou mening horen. Wat verwacht jij van de cao en wat wil jij goed geregeld hebben. Wij zullen een aantal leden gaan bellen met die vragen. Wat verwacht jij van de cao en wat zou beter kunnen. Wat verwacht je van ons en wat kunnen wij van nou verwachten.

Contactpersonen CNV Vakmensen

Wij hebben behoefte aan contactpersonen op de bedrijven. Die zijn er gewoon te weinig. Contactpersonen die wij zo nu en dan kunnen benaderen. Voor vragen en stellingen die wij af en toe eens willen onderzoeken en onder de aandacht willen brengen. Geen oneindige vergaderingen, maar gewoon vanuit de eigen huis. Soms telefonisch, soms digitaal via mail of via website. Kleine moeite, groot plezier! Want door jouw input kunnen wij betere afspraken met werkgevers maken of waar wij gemaakte afspraken moeten veranderen. Maar ook of beleid het verwachte resultaat heeft. De beste resultaten voor jou en je glastuinbouwcollega’s.

Tenslotte

Deze mailing is via de digitale en gewone post naar de leden gestuurd. Tussentijds zullen er ook mailingen rondgestuurd worden, maar die gaan hoofdzakelijk digitaal. Als jij deze mailing niet digitaal hebt gekregen dan is zaak om jouw emailadres aan on door te geven of anders onze website in de gaten te houden.

Binnenkort komt er een vervolg en wellicht ook nog een telefoontje van de bond.

Wordt vervolgd.

Jaap Bosma & Jeroen Warnaar.
Bestuurders CNV Vakmensen

Twitter: @JaapBosma | @cnvlandentuinbo | @cnvvakmensen

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid