Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Tuinzaadbedrijven cao-onderhandelingen

Er wordt al enige tijd onderhandeld voor een nieuwe cao Tuinzaadbedrijven. Er zijn wel belangrijke stappen vooruit gezet maar er ligt nog geen akkoord dat aan de leden kan worden voorgelegd.

Op dinsdag 24 mei is voor de vierde keer onderhandeld om tot een nieuwe cao te komen. Naar aanleiding van deze onderhandelingsronde heeft de werkgever aangegeven eerst met de eigen achterban (sociale commissie) te willen overleggen. De volgende cao-ronde is gepland op 28 juni en het is de bedoeling om dan een cao af te sluiten. De huidige cao loopt tenslotte af op 1 juli 2016. Mocht er eind juni een akkoord liggen, dan wordt dat uiteraard voorgelegd aan de leden.

Duurzame inzetbaarheid

Tijdens de onderhandelingen is vooral gediscussieerd over duurzame inzetbaarheid. Hoe kun je ervoor zorgen dat werknemers gedurende hun loopbaan op een prettige en gezonde manier kunnen werken en hierdoor in staat zijn om gezond het pensioen te halen.

De vraag was of we concrete maatregelen moeten afspreken of dat er eerst nog goed onderzocht moet worden waar de knelpunten zitten en dat op basis hiervan vervolgens goede afspraken worden gemaakt. Het lijkt er nu op dat er een stevige werkgroep wordt ingesteld waarin ook kaderleden van de vakbonden en het or-platform kunnen deelnemen. Daarnaast was de loonontwikkeling een lastig onderhandelingspunt. Werkgevers en vakbonden hebben op dit punt belangrijke stappen gemaakt.

Het is nu dus eerst nog wachten op het interne overleg van werkgevers. Eind juni vindt dus de volgende onderhandelingsronde plaats en daarna zal op korte termijn een nieuwsbrief met de stand van zaken volgen.

Heino Smedes 
Bestuurder 
M: 06-51602057
E: h.smedes@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid