Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Stemming cao Glastuinbouw eindbod in ronde 11

Donderdag 16 juni is er weer onderhandeld over een nieuwe cao. De nieuwe arbeidstijdenregeling was weer hoofdonderwerp van de onderhandelingen. Tenslotte hebben de werkgevers een eindbod voorgelegd. Wat vind jij van dit werkgeverseindbod?

Jouw mening telt

Eind mei heeft CNV Vakmensen 5 ledenvergaderingen georganiseerd om iedereen uit de sector te informeren en te horen wat jullie vinden van de voorstellen van de werkgevers. Conclusie: er is veel zorg over de vermindering van de toeslagen en de toenemende flexibiliteitswens van de werkgevers. Maar er moest wel cao komen. De bond heeft al deze input meegenomen naar een laatste onderhandelingsronde.

Eindbod

Tijdens deze laatste onderhandelingsronde hebben wij de opmerkingen vanuit de ledenvergaderingen toegelicht en besproken. Over de arbeidstijdenregeling botsten de voorstellen van werkgevers en werknemers nog flink. Tegengestelde belangen dus! Uiteindelijk hebben de werkgevers een eindbod neergelegd. Dit eindbod ligt nu voor. Kort gezegd staat er in het eindbod dat het gaat om een 3-jarige cao die loopt tot 1 juli 2018. In die looptijd worden de lonen in totaal met 5% verhoogd. Ook de nieuwe arbeidstijdenregeling, inclusief een jaarurenmodel, gewijzigde toeslagen en het dagvenster zijn er in opgenomen. Het volledige eindbod kun je lezen onder 'Downloads'.

Hoe kan je stemmen

Jullie beslissen of dit eindbod acceptabel is of niet. Of je akkoord gaat ligt misschien aan je persoonlijke werksituatie. Werkgevers hebben duidelijk gemaakt dat dit ook echt de grens is. Afwijzing betekent geen cao Glastuinbouw. Gelet op het belang van een sector-cao adviseren wij om in te stemmen het eindbod. Ben je voor, dan is dat prima en tegen zijn mag ook, maar geef dan wel aan om welke reden je tegen bent.

Je kunt via deze link digitaal stemmen. Stemmen is mogelijk tot 12 juli. Ook niet-leden kunnen informatief hun stem uitbrengen door aan de enquête mee te doen. Stuur deze nieuwsbrief gerust aan hen door en overtuig ze van het voordeel van het lidmaatschap van CNV Vakmensen.

Contact

Heb je vragen over dit akkoord of over jouw werksituatie in het algemeen, neem dan contact met ons op. Dat kan per mail naar Jaap Bosma of per telefoon.

Tamara Westerink / M: 06-51202991 / E: t.westerink@cnvvakmensen.nl
Jaap Bosma / M: 06-51602030 / E: j.bosma@cnvvakmensen.nl
Bestuurders CNV Vakmensen
@JaapBosma | @cnvlandentuinbo | @cnvvakmensen

Downloads

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid