Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Stem over de reparatie van de WW: ja/nee

In jullie huidige cao hebben we in principe al afgesproken dat we de WW en WGA repareren. Nu er meer bekend is over de uitvoering is dit het moment om te stemmen. CNV Vakmensen is positief over de reparatie en hoort graag jouw mening hierover. Via onderstaande link kom je in de enquête.

Klik op deze link om in de enquête te komen. Om in te loggen graag deze inlogcode gebruiken: EUR-11063732. Je kunt stemmen tot uiterlijk 19 december 2017.
Vakbonden, werkgevers en kabinet hebben na heel lang onderhandelen de reparatie van de WW-uitkering weer boven tafel gekregen. Deze reparatie was sinds 2013, toen het zogenoemde Sociaal Akkoord werd gesloten, altijd een hard punt voor de vakbonden. Er is wel een verschil: het derde uitkeringsjaar wordt voortaan betaald uit premies die de werknemers inleggen. Voor 2018 is dit 0,2 procent van het maandsalaris bedraagt die premie. Van al die premies wordt de WW-pot gevuld. Als je ‘nee’ zegt tegen deze afspraak, wordt de WW-periode in jouw bedrijfstak niet verlengd. Dan val je na 2 jaar uitkering terug in de bijstand.

Solidair
Wellicht zal je denken: dat overkomt mij toch niet. Want de crisis is voorbij, hupsakee; wie dan leeft, wie dan zorgt…Maar misschien is het jouw collega, familielid of vriend die het overkomt dat hij/zij z’n baan kwijt raakt. Dit is het moment om solidair te zijn. Of misschien overkomt het jou tóch. Omdat bijvoorbeeld robots ook ineens in staat zijn om jouw werk te doen. In dat geval zal je blij zijn dat jouw collega, familie of vriend op dit moment zijn solidariteit met jou verklaarde. Door nu in te stemmen met de reparatie van de WW.
Weten hoe de reparatie precies werkt? Lees de bijlage met veelgestelde vragen en de flyer die aan deze nieuwsbrief zijn toegevoegd. Of kijk op www.spaww.nl Heb je vragen over de regeling of over jouw werk, dan kun je ook met mij contact opnemen. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, dan kom je via deze link in de enquête: https://q.mwm2.nl/j1tuEvUNG0inhX1VWiZv3Q

Tamara Westerink
bestuurder CNV Vakmensen
E t.westerink@cnvvakmensen.nl
M 06 51 20 29 91

Bijlagen:
- PAW FAQ.pdf
- WW/WGA flyer

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid