Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Ook afspraken over flexkrachten bij ForFarmers Hendrix

"Ik ben tevreden met het sociaal plan dat er nu ligt", zegt Wietze Kampen van CNV Vakmensen over zijn afspraken met ForFarmers Hendrix: "Er staan afspraken in over uitzendkrachten. Ik hoop dat we daarmee een trend zetten. Tot nu toe blijkt het vaak moeilijk om afspraken te maken voor flexkrachten als je een sociaal plan afsluit." Het bedrijf, met een hoofdkantoor in Lochem, is de grootste diervoederproducent van Nederland, met 1.550 mensen in dienst. 

Fusie

In april fuseerden ForFarmers met Hendrix, dat een hoofdkantoor heeft in Boxmeer. Het bedrijf heeft aangegeven dat er tot en met 2014 zo'n 160 banen verloren gaan, waarvan waarschijnlijk 60 gedwongen ontslagen. Kampen:"Voor deze mensen hebben we afspraken gemaakt over begeleiding naar nieuw werk. Verder handhaven we de oude kantonrechtersformule, factor 0,8. Flexkrachten krijgen een maandsalaris mee." 

Reistijd

Ook is afgesproken dat er een dependance van het hoofdkantoor komt in Brabant. De bestuurder van CNV Vakmensen: "Het is natuurlijk onmogelijk voor mensen om dagelijks van Boxmeer naar Lochem te reizen. Gelukkig zag de werkgever dat zelf ook in. Met het openen van de dependance hebben veel mensen een zorg minder."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid