Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Nog geen cao-akkoord voor Grh. Bloemen en Planten

Het is nog niet gelukt om een nieuw cao-akkoord te sluiten met de werkgevers in de Groothandel in Bloemen en Planten. We hebben op constructieve wijze met elkaar overlegd, maar met name over de loonsverhoging en het loongebouw zijn we er nog niet uit.

Nieuw loongebouw, lastige opgave
Werkgevers hebben zichzelf kennelijk ten doel gesteld om in deze cao het gat tussen de feitelijke salarissen (wat mensen dus ontvangen) en het loongebouw te verkleinen. Vaak worden mensen beter betaald dan de loonschalen aangeven en dat verschil willen de werkgevers nu aanpakken. Maar hoe doe je dat? Daarover bestaat dus verschil van mening.

We zien in de voorstellen van de werkgevers heus dat werknemers binnen de schalen een beter perspectief voor een wat hoger inkomen krijgen, maar dat gaat dan wel ten koste van de betere inkomens die veel medewerkers nú ontvangen. We hebben afgesproken om een aantal oplossingsrichtingen te verkennen en dit eerst in onze eigen kringen te bespreken.

Er is nog meer
We onderhandelen ook nog over de loonsverhoging zelf, het functiehandboek, wachtdagen bij ziekte, de pensioenpremie, mantelzorg, duurzame inzetbaarheid, enzovoort, onderwerpen die we eerder in onze nieuwsbrieven al met jou hebben gedeeld. Daar lijken we geen grote meningsverschillen over te hebben, maar het gaat wel om het “totaal” van afspraken.

CNV Vakmensen denkt constructief mee en kiest voor passende oplossingen. Maar zo eenvoudig is dat niet. We begrijpen de wens van de werkgevers maar willen naar een oplossing die recht doet aan álle betrokkenen.

Wanneer verder
Op woensdag 15 februari komen de partijen weer bij elkaar. We hopen dan tot nieuwe cao-afspraken te komen. Eénzelfde cao voor iedereen in de sector dient niet alleen de werknemers maar ook de werkgevers. Als het “totaal” van afspraken naar ons inzicht voldoet, zullen we dat aan onze leden voorleggen. Leden hebben bij CNV Vakmensen altijd het laatste woord.

Informatie?
Misschien wil je naar aanleiding van deze nieuwsbrief meer informatie ontvangen. Neem dan even contact op met Arie Kasper, jouw onderhandelaar.

Arie Kasper
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 13 20 84 02
E: a.kasper@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid