Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Nieuw: Cursus Teeltspecialist op HBO niveau

De Horti Bedrijfsschool is hét scholingsloket voor opleiding en ontwikkeling in de glastuinbouw. CNV Vakmensen heeft ontwikkeling van werknemers hoog in het vaandel staan en is daarom hierbij bestuurlijk betrokken. Wil jij je zelf nog ontwikkelen, dan is dit misschien een aardige cursus.

Op verzoek van het bedrijfsleven heeft de Horti Bedrijfsschool het initiatief genomen om samen met Lentiz en Hogeschool Inholland een cursustraject te ontwikkelen voor de teeltspecialist. Het traject is gericht op medewerkers die nu of in de toekomst de functie van teeltspecialist uitvoeren.

Wat leer je in die cursus

Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn hoe stuur ik de plant naar een optimale productie en kwaliteit, energieverbruik, bemesting, optimalisatie van het teeltplan. De theorie wordt continue gekoppeld aan de toepassing ervan in de praktijk.

Erkend vakdiploma Teeltspecialist

Het traject bestaat uit 3 modules: van assistent teeltspecialist, naar  gevorderd teeltspecialist op MBO niveau tot expert teeltspecialist op HBO niveau. Afhankelijk van het startniveau van de deelnemer wordt bekeken in welke module kan worden gestart. Als het traject met goed gevolg wordt afgerond beschikken de deelnemers over een branche erkend vakdiploma teeltspecialist. Het traject start bij voldoende deelnemers in het voorjaar van 2015.

Voorlichtingsdag op 15 januari

Voor meer informatie kom 15 januari 2015 naar de voorlichtingsmiddag. Locatie: Demokwekerij, Zwethlaan 52 Honselersdijk. Aanvang: 16:30 inloop vanaf 16:15. U kunt zich aanmelden via info@hortibedrijfsschool.nl. Voor meer informatie kunt op contact opnemen met Jolanda Rosloot 06-30108092 of Lourens van Herk 06-20213936.

Kijk op www.hortibedrijfsschool.nl voor een overzicht van opleidingen in de glastuinbouw, op basis van een met de branche zelf ontwikkelde kwaliteitsstandaard.
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid