Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Jouw arbeidsvoorwaarden: cao voor de Dierhouderij

Al sinds 2014 zijn er geen nieuwe afspraken gemaakt over jouw arbeidsvoorwaarden. De cao voor de Dierhouderij is niet meer afgesloten, omdat de werkgevers dit hebben geblokkeerd. Jouw oude arbeidsvoorwaarden van vóór 2014 lopen wel gewoon door, maar van aanpassingen en verbeteringen is geen sprake.

Maar inmiddels is een aantal werkgevers alsnog gaan inzien dat het toch beter is voor de uitstraling van de sector om een collectieve arbeidsovereenkomst te kunnen bieden aan hun werknemers. De eerste verkennende besprekingen met CNV Vakmensen hebben geleid tot een nieuwe afspraak: maandag 24 oktober gaat een delegatie namens werkgevers in de Dierhouderij met ons om tafel om de cao onderhandelingen te hervatten.

Dat vinden we een goede zaak; het is belangrijk voor de huidige en toekomstige werknemers om de zekerheid te hebben die de cao kan bieden. Geen willekeur of onjuiste toepassing van regels maar gewoon een cao waarin alles staat geregeld. CNV Vakmensen verwacht niet dat we in één keer een cao akkoord gaan bereiken; er is waarschijnlijk meer tijd nodig om tot afspraken te komen. Zodra duidelijk is welke voorstellen de werkgevers willen opnemen in de cao informeer ik jullie daarover. Voor alle duidelijkheid: een cao is pas akkoord als leden van CNV Vakmensen ermee hebben ingestemd.

Als je collega’s hebt die ook geïnformeerd willen worden over hun eigen arbeidsvoorwaarden wijs hem/haar dan op het belang van het lidmaatschap van CNV Vakmensen.

Peter de Jong
Sectorbestuurder CNV Vakmensen

M: 0651601967
E: p.dejong@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid