Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Handtekeningenactie BLGG AgroXpertus groot succes

Op dinsdag 10 september overhandigden CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten ongeveer 140 (!) handtekeningen aan dhr. Martin Vervoorn de directeur van BLGG AgroXpertus en mevr. Ina van Putten van P&O.

Goede cao 
De vakbondsbestuurders van beide bonden werden vergezeld door enkele van jouw collega’s. Eén van de collega’s liet, namens jullie allen, duidelijk aan de cao-onderhandelaars van werkgeverszijde weten het van groot belang te vinden dat er snel een goede cao komt. Deze cao moet een goede loonsverhoging van in ieder geval 2 procent bevatten alsmede een redelijke reiskostenvergoeding en goede afspraken op andere belangrijke punten uit de voorstellenbrieven van de bonden. Daarna werden de 140 petities overhandigd. Hiermee werd nog eens onderstreept wat de werknemers van BLGG AgroXpertus een goede cao vinden.

Eurofins
Naast het aanbieden van de petities is de directie gevraagd wat de gevolgen zijn van de overname van BLGG AgroXpertus door Eurofins. Uiteraard is het belangrijk te weten of de overname gevolgen heeft voor de cao. Vooralsnog lijkt deze overname positief uit te pakken voor BLGG AgroXpertus. Zoals je is verteld, ga je over naar Eurofins met je huidige arbeidsovereenkomst, cao en alle verdere rechten en plichten. In de wetgeving zijn werknemers gelukkig goed beschermd in het geval van een overname.

Hoe nu verder? 
Omdat het belangrijk is te weten of door de genoemde ontwikkelingen er toch tot een cao kan worden gekomen, is afgesproken om op donderdag 26 september opnieuw bij elkaar te komen. Dan zal worden onderzocht of er toch nog tot een onder-handelingsresultaat kan worden gekomen, dat tegemoet komt aan de door de werknemers van BLGG AgroXpertus geuite wensen voor een nieuwe cao. Wij hebben duidelijk gemaakt dat dit voor ons de laatste mogelijkheid is om in goed overleg, lees zonder acties en ultimatum, er met elkaar uit te komen. Wanneer dit niet mogelijk blijkt te zijn, gaan wij kort daarna onze leden raadplegen over het verdere traject. Kort na 26 september zullen wij u nader informeren.

Maak een collega lid en….ontvang een cadeaubon !!!! Of het nu gaat om goede cao-afspraken, advies bij het tekenen van een arbeidscontract, loopbaan coaching of juridische steun bij ontslag. CNV Vakmensen komt op voor haar leden!

Maar dat hoeven we jou natuurlijk niet uit te leggen, want jij bent al lid. We willen graag meer leden, zodat we onze stem nog beter kunnen laten horen in de cao, een sociaal plan of in onze samenleving. Daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Vertel eens aan collega’s, buren of vrienden wat de vakbond allemaal doet. Maak anderen enthousiast over ons werk. Dat doe je niet voor niets. Want breng je een nieuw lid aan, dan krijg je van ons een cadeaubon ter waarde van 25 euro. Een vakmens er bij, een cadeaubon voor jou! Ga hiervoor naar onze website om dit te verzilveren: www.cnv.nl/actie       

Wietze Kampen - bestuurder
T: 055 – 52 64 250 / E: w.kampen@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid