Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Gratis loopbaanvouchers in de glastuinbouw

Los van je werk en je werkgever even de tijd nemen om na te denken over je werkpatronen, ontwikkelingsmogelijkheden en je eigen arbeisdstoekomst. In de glastuinbouw krijgen alle werknemers gratis de mogelijkheid om met een loopbaancoach te kijken naar hun loopbaan.

Bij een ervaren loopbaancoach krijg je de kans om na te denken over uiteenlopende vragen: wat vind ik van mijn werk, welke talenten heb ik, gebruik ik deze talenten ook, wat wil ik graag leren, houd ik dit werk nog vol, wat kan ik doen om mijn werk goed te kunnen blijven uitvoeren. Het is goed om regelmatig in je loopbaan de tijd te nemen om met deze vragen aan de slag te gaan. De loopbaanvoucher kan je hierbij helpen. In het traject staan jouw eigen vragen en wensen centraal. De loopbaancoach staat los van je werkgever, maar kent wel de sector om je zo op een goede wijze bij te staan.

Reacties
Al verschillende collega’s uit de glastuinbouw hebben de stap gezet om een gesprek aan te gaan met een loopbaancoach. De stap nemen was soms onwennig, maar tijdens en na het traject voelde het voor velen als een cadeau.

Enkele reacties van je collega’s die de voucher gebruikt hebben:

“ik heb meer inzicht gekregen in mijn mogelijkheden binnen de glastuinbouw”
“het heeft me geholpen om samen met mijn leidinggevende een goede cursus uit te zoeken”
“ik heb meer vertrouwen in mezelf gekregen”
“ik weet beter wat ik wil”
“ik ga weer met plezier naar mijn werk”
“ik heb meer verantwoordelijkheden gekregen”


Wat doe je?
Via de website kun je jezelf aanmelden en krijg je een eigen loopbaancoach die jou begeleidt. Na de telefonische intake krijg je 2 persoonlijke gesprekken waarin jouw (loopbaan)vragen centraal staan. Je gaat aan de slag met opdrachten en testen die jou helpen met het vinden van antwoorden op jouw vragen en ondersteunend zijn voor het maken van jouw persoonlijk actieplan.

Meer informatie en aanmelden
Twijfel niet langer en maak gebruik van de loopbaanvoucher. Het traject staat los van je huidige werkgever en kan je zelf aanvragen. Voor meer informatie of aanvraag van de voucher, ga naar: http://www.kasgroeit.nl/loopbaan-voucher.html.
Voor vragen neem gerust contact met mij op of kijk voor meer informatie over loopbaantrajecten op de site van James; http://jamesloopbaan.nl/sector/sector-glastuinbouw/. James is één van de organisaties die jou wil verder helpen met vragen rondom je loopbaan.

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 91
E: t.westerink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid