Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Eerste overleg Eurofins Agro

Op dinsdag 4 juli is er voor het eerst gesproken over jullie nieuwe cao. Deze gesprekken hebben in een goede sfeer plaatsgevonden en zullen op 29 augustus een vervolg hebben.

Solidariteitsbijdrage
Zoals verwacht kwam de werkgever met een voorstel rondom de afbouw van de solidariteitsbijdrage. Werkgever heeft een voorstel gedaan om deze bijdrage in twee jaar af te bouwen. De werkgever heeft hierbij dan ook de wens om een tweejarige cao af te sluiten. Een afbouwregeling en een tweejarige cao zijn bespreekbaar maar hangen af van de andere afspraken en voornamelijk van het loonbod. Op dit laatste punt zijn we nog in onderhandeling en de werkgever gaat nog wat rekenwerk doen om te kijken of we nader tot elkaar kunnen komen.

Wat is jouw mening over een tweejarige cao en wat is volgens jou een passende afbouw van de solidariteit of een gepaste loonsverhoging? Laat het mij weten, dan kan ik jouw input meenemen in de volgende gesprekken. Als je nog aanvullende opmerkingen of vragen heb, neem ook dan gerust contact op, mijn contactgegevens staan onderaan deze nieuwsbrief.

Planning en informatie
De komende periode verwachten we van de werkgever nog meer achtergrondinformatie. Met deze informatie gaan we op 29 augustus verder met de cao-onderhandelingen. Na afloop van de onderhandeling zal ik jullie op de hoogte brengen. Dit gaat het snelst via de e-mail. Ontvang je deze brief nog per post? Dan kun je jouw e-mailadres aan mij doorgeven, zodat je de volgende keer sneller op de hoogte bent.

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 91
E: t.westerink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid