Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Cursussen met Collandsubsidie? Dien tijdig je nota in

Je eigen ontwikkeling ontwikkelen is altijd goed, houdt je jong én aantrekkelijk voor je werkgever en de arbeidsmarkt. Colland Arbeidsmarkt verstrekt daarvoor ook subsidie. Jouw werkgever kan dit voor je aanvragen, maar je kunt dit ook zelf doen. Let op, dien wel op tijd de nota in!

Je eigen ontwikkeling ontwikkelen

Werkgevers- en werknemerspartijen in de agrarische en groene sector vinden het belangrijk dat werknemers zich blijven ontwikkelen. Ben je werkzaam in de Land- en tuinbouw, dan kan dit door het volgen van cursussen of deelnemen aan een BBL-opleiding, waarbij werken en leren worden gecombineerd.

Colland Arbeidsmarkt verstrekt hiervoor subsidies. Subsidies voor BBL-opleidingen kunnen alleen door werkgevers worden aangevraagd, maar werknemers die al werkzaam zijn in de sector, kunnen ook zelf subsidies voor cursussen aanvragen.

Declareer op tijd

Na het volgen van de cursus of BBL-opleiding is het van belang om op tijd de declaratie in te dienen. Doe je dat niet dan krijg je de kosten niet vergoed en dat is dan weer jammer. Is een bijdrage in je investering in jouw eigen ontwikkeling niet veel leuker? Dit indienen kan digitaal via het Colland Administratie Systeem (CAS). De toegang tot CAS is te vinden via een link op de website van Colland Arbeidsmarkt.

Let op! Cursussen kunnen worden gedeclareerd zodra je de factuur van de school hebt ontvangen, maar uiterlijk 2 maanden na de einddatum van de cursus. Volg je een BBL-opleiding, dan moet jouw werkgever jaarlijks declareren. Dit kan uiterlijk op 31 december van het jaar volgend op een volledig schooljaar.

Meer info

Voor meer informatie over het indienen van declaraties kijk je op de website van Colland Arbeidsmarkt.

Jaap Bosma - Bestuurder Land- en tuinbouw & Voorzitter Colland Arbeidsmarkt
E-mail: j.bosma@cnvvakmensen.nl
Twitter: @JaapBosma | @cnvlandentuinbo | @cnvvakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid