Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Cursusdata Loonwerk

Je eigen ontwikkeling ontwikkelen is altijd goed, houdt je jong, aantrekkelijk voor je werkgever én de arbeidsmarkt. Er staan weer een aantal cursussen op jou te wachten. Interesse? Check cao-art. 65 en regel het met je werkgever. Je eigen ontwikkeling ontwikkelen, nooit te vroeg en nooit te laat!

Je eigen ontwikkeling ontwikkelen, nooit te vroeg en nooit te laat!

In de cao Loonwerk staat in artikel 65 opgeschreven dat je recht hebt op scholing. En wel op een zodanige scholing dat jij in staat bent jouw functie adequaat uit te oefenen. En jij hebt het recht dat bij jouw werkgever aan te vragen. Er staat nog meer in artikel 65 over scholing wat je nog even zou kunnen checken om als input mee te nemen in het gesprek met je werkgever.

Cursus-update

De cursus Het nieuwe draaien of Effectief en efficiënt machinegebruik leert je om alle instellingen en gebruiksmogelijkheden van de trekker/machine optimaal te benutten. Met als eerste resultaat brandstofbesparing (best een bepalende kostenpost in deze sector), maar daarnaast ook lagere onderhoudskosten, hogere productiviteit en meer chauffeurscomfort. Win-Win situatie zou je kunnen zeggen.

Op de site van Cumela kun je de cursussen bekijken en lees je over veel meer cursussen, maar ook over de prijzen, de locaties en de startdata. Onderaan deze nieuwsbrief kun je de cursusflyer downloaden die Cumela verspreid onder haar leden, jouw werkgever bijvoorbeeld.

Hieronder alvast een aantal opgenoemd die starten in november en december 2014:

Startdata in november

19-11 Zelf keuren grondverzetmachines 1 dag Lexmond
22-11 Beroepsgoederenvervoer 12 dagen Oploo
26-11 Flora en fauna 1 2 dagen Arnhem
26-11 Herrie op het erf 3 dagen Nijkerk
27-11 Flora en fauna 2 2 dagen Arnhem
28-11 VCA-VOL 1 dag Nijkerk

Startdata in december

10-12 Bestekken en inschrijven 1 dag Nijkerk
12-12 Basis VCA 1 dag Nijkerk
15-12 Zelf keuren electrische arbeidsmiddelen 1 dag Rotterdam
16-12 Hercertificeren Flora en Fauna 1 en 2 1 dag Arnhem
17-12 Hercertificeren Flora en Fauna 3 1 dag Arnhem
22-12 Code 95 5 dagen Etten Leur

Interessant voor jou én je collega

  • Onder het motto: Zegt het voort, zegt het voort…… kun je deze mail eenvoudig doorsturen, want zo gemakkelijk kun je een collega hierover informeren over waar wij en jij ons mee bezig houden. Als hij tenslotte vragen heeft kan hij lid worden van de bond. Als hij zich heeft aangemeld kan hij antwoorden op zijn vragen verwachten. Fair enough toch? 
  • De cao is al sinds 1 juli 2014 afgelopen en de laatste loonsverhogingen waren respectievelijk 1 januari 2013 1% en 1 juni 2013 0,75%. 
  • De onderhandelingen over een nieuwe cao Loonwerk zijn al wel weer opgestart. Het jaarurenmodel is het hoofdonderwerp en 'hot' item. Er zijn stappen gezet en dat geeft hoop op een nieuwe cao. Zie ook de nieuwsbrief die daarover al is gestuurd of kijk op de website van de bond. 
  • Jij kunt jouw vragen n.a.v. deze nieuwsbrief altijd per mail stellen. Ook als jij jouw (sector)deskundigheid wilt inbrengen staat de mailbox open. Maak er gebruik van. 

Jaap Bosma & Heino Smedes
j.bosma@cnvvakmensen.nl en h.smedes@cnvvakmensen.nl


Bestuurders Land- en tuinbouw

Twitter: @JaapBosma | @cnvlandentuinbo | @cnvvakmensen


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid