Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Colland subsidieaanvragen voortaan digitaal

Met ingang van 1 januari 2013 kunnen werkgevers en werknemers in de sector agrarisch en groen subsidieaanvragen en declaraties digitaal indienen. Je moet wel een eigen account aanmaken. Het digitale loket (CAS) is te vinden via de website van Colland Arbeidsmarkt.

Colland Administratie Systeem (CAS)
Vanaf 1 januari 2013 kunnen subsidieaanvragen digitaal worden ingediend. Deze nieuwe manier van werken is mogelijk voor aanvragen en declaraties van cursussen, BBL, senioren- en verlofdagenregeling, Stichting Uitvoering WW-aanvulling Agrarische Sectoren (SUWAS II) en het Overbruggingsfonds (OBF). Tot 31 december 2012 konden die aanvragen allen schriftelijk worden ingediend, maar vanaf 1 januari 2013 kan dat via het CAS op www.collandarbeidsmarkt.nl

Waarom CAS
Door het gebruik van het CAS dalen de kosten en vermindert, vooral bij werkgevers, de administratieve last. De papieren formulieren zijn niet meer nodig en dus een verlaging van het papierverbruik. Het effect is een verminderde belasting van het milieu en een versnelling van het administratieve proces. Elke werkgever en werknemer heeft continue en realtime inzicht in de voortgang in zijn of haar dossier. Kortom, CAS biedt meer gemak, meer overzicht, een snellere verwerking, minder papier en vermindering van de milieubelasting.

Eigen account voor werkgever en werknemer
Ga ook voor meer gemak en overzicht van jouw eigen dossier. Maak je eigen account aan door je te registreren via www.collandarbeidsmarkt.nl. Registreren kan vanaf 1 januari 2013 en doe je door het opgeven van je eigen e-mailadres en het invoeren van een eigen wachtwoord. CAS biedt via het digitale portal op bedrijfs- of persoonsniveau een actueel overzicht van de door jou of namens jou gedane aanvragen en ingediende declaraties. Alle correspondentie verloopt vervolgens via de e-mail zoals bijvoorbeeld herinneringsmails om te declareren, of om jouw dossier compleet te maken.


Meer informatie
Via de website van Colland Arbeidsmarkt. www.collandarbeidsmarkt.nl


Jaap Bosma
Bestuurder Land- en tuinbouw
twitter: @cnvlandentuinbo of @JaapBosma of #Colland
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid