Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Colland AM doet agrarisch arbeidsmarktonderzoek

Het is van groot belang goed zicht te hebben op de ontwikkelingen op de arbeidmarkt. Daarom doet Colland Arbeidsmarkt samen met Aequor onderzoek om o.a. meer inzicht in de in- en uitstroom van werknemers, vacatures, opleiding en toekomstverwachtingen te krijgen.

Arbeidsmarktbeleid in de agrarische en groene sectoren

Om een actief arbeidsmarktbeleid te kunnen voeren, is het belangrijk goed zicht te hebben op de ontwikkelingen in die markt. Met het onderzoek ontstaat meer inzicht in de in- en uitstroom van werknemers en in vacatures. Maar ook of er verschuivingen zijn in het soort opleidingen wat door U wordt gevraagd en in uw verwachtingen voor de toekomst. Daarom is het belangrijk dat voldoende bedrijven uit de agrarische en groene sectoren er aan deelnemen.

Twee vliegen in een klap

Vakbonden, maar ook een groot aantal werkgeversorganisaties, wil weten hoe het gaat met de arbeidsmarkt in de agrarische en groene sectoren. Daarom zijn er afspraken gemaakt over een gezamenlijk onderzoek in alle Colland- sectoren. Bij het onderzoek wordt intensief samengewerkt met Aequor, het kenniscentrum beroepsonderwijs in de agrarische en groene sectoren. Aequor voert al 5 jaar een vacatureonderzoek uit.

Uitvoering van het onderzoek en privacy

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Panteia, een onafhankelijk onderzoeksbureau uit Zoetermeer. Alle gegevens worden anoniem verwerkt en de antwoorden die worden gegeven zijn niet naar bedrijfsniveau terug te leiden. Het onderzoek start op 15 juli en duurt tot 11 augustus. Een groot aantal bedrijven wordt per e-mail benaderd door het onderzoeksbureau. 

Belang van het onderzoek

Hierboven is volgens mij voldoende duidelijk gemaakt wat het belang van het onderzoek is. Als jij als werknemer van mening bent dat jouw werkgever er ook aan mee zou moeten doen, spreek dan je werkgever er op aan mee te doen aan het onderzoek. Uiteindelijk is het ook een werknemers belang.


Jaap Bosma

Bestuurder Land- en tuinbouw

@JaapBosma | @cnvlandentuinbo | @cnvvakmensen 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid